Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Μισοτελειωμένα games

More
29 Feb 2016 18:33 #177313 by Μάνος Γρυπάρης
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται το φαινόμενο να αγοράζουμε games και να παρατηρούμε ότι είτε είναι φτωχά σε περιεχόμενο, είτε τους λείπουν πολλά βασικά στοιχεία που θεωρούνται απαραίτητα απλά αφαιρούνται προς ευκολία του development. Σε ορισμένες περιπτώσεις βρίσκουμε μέχρι και σημαντικά bugs και glitches.

Το σημερινό Editorial έχει τον χαρακτήρα βίντεο καθώς σας αναλύω την άποψή μου σχετικά με τα μισοτελειωμένα games, αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα.

Εσάς που είναι η άποψή σας επί του θέματος? Αναφέρατε επίσης μισοτελειωμένα games τα οποία σας έκαναν αρνητική εντύπωση.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
29 Feb 2016 22:48 - 29 Feb 2016 23:26 #177336 by Anastasios Vozatzidis
Πριν δυο χρονια και κάτι, είχα πάρει το Ps4 μαζί με το game που περίμενα καιρό το battlefield 4! Έσκασα 400 euro για την κονσόλα και 70 για το παιχνίδι! Η απογοήτευση μου δεν περιγράφεται, το παιχνίδι είχε τόσα θέματα στο multi που απλά δεν παιζόταν! Με το καιρό έμαθα ότι το διορθώσανε σημαντικά αλλα το κακό για εμενα είχε γίνει, δεν ξαναγοράζω εύκολα day - one και με την σειρά battlefiled θα είμαι πολύ προσεκτικός από εδώ και πέρα....το hardline έφαγε ήδη X, ελπίζω για κάτι καλύτερο στο battlefield 5 και αναμένω ξανά την σειρά bad company!

Οποτε οποιος έχει υπομονή και ξέρει καλύτερα τι παίρνει και είναι ποιο σίγουρο ότι το παιχνίδι θα έχει λιγότερα bugs, περισσότερο περιεχόμενο και φυσικά χαμηλότερη τιμή!
Μην τους κάνετε πλουσιους με το να αγοράζετε day one, μην τρώτε το hype σαν πρόβατα!

Φακ ΕΑ
Last edit: 29 Feb 2016 23:26 by Anastasios Vozatzidis.

More
29 Feb 2016 23:16 #177342 by ΣΤ
Πολύ σωστή επιλογή θέματος. Η κατάσταση με τα μισοτελειωμένα έχει ξεφύγει λίγο και θεωρώ ότι αξίζει να γίνει σχετική συζήτηση.
Θα προσπαθήσω λίγο να αναλύσω το θέμα όπως το βλέπω εγώ.

Κατ'αρχάς το πρόβλημα είναι σχετικά πρόσφατο , δεν είμαι σε θέση να πω ακριβώς με ποια κυκλοφορία ξεκίνησε αλλά σίγουρα η κυκλοφορία η οποία ήταν η πιο κραυγαλέα περίπτωση αυτού ήταν το Assassin's Creed Unity, το οποίο κυκλοφόρησε σε χειρότερη κατάσταση και από Indie τίτλους στο Early Access, αν και το Battlefield 4 είχε εξίσου κακό launch πιο πριν.
Η θεωρία μου είναι η εξής. Είδαν οι μεγάλοι publishers, από το Kickstarter και το Steam Early Access, πως πολλοί gamers είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για παιχνίδια προτού αυτά ολοκληρωθούν απλά και μόνο με υποσχέσεις για μελλοντικό content. Έτσι σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ζούμε σε μια εποχή που και ο πιο casual των gamers έχει συνδεδεμένη την κονσόλα του στο διαδίκτυο, άρα τα games μπορούν να γίνονται εύκολα και γρήγορα update, αποφάσισαν, ακριβώς για να κάνουν γρήγορη απόσβεση δαπανών ανάπτυξης, να εκμεταλλευτούν την ανοχή αυτή των gamer και να κυκλοφορούν τα παιχνίδια προτού αυτά είναι ολοκληρωμένα. Όπου λείπει content βάζουμε υποσχέσεις και όλα καλά...
Το θέμα είναι το εξής όμως, στο early access και στο Kickstarter πληρώνεις για ένα INDIE παιχνίδι το οποίο χωρίς την υποστήριξη της κοινότητας δεν θα υπήρχε. Όταν η EA βγάζει τα παιχνίδια της 5 μήνες νωρίτερα για να πουλήσουν πιο σύντομα πληρώνεις για να αυξήσεις την αξία των μετοχών της. Για να βάλουμε τα πράγματα σε προοπτική , είναι σαν να πας στο ZARA και αντί να αγοράσεις πουκάμισo να αγοράσεις ύφασμα γιατί έλα μωρέ το ίδιο πράγμα είναι.
Οι λόγοι για τους οποίους η τακτική αυτή λειτουργεί είναι οι εξής.
1) Όπως προείπα είναι πρόσφατο φαινόμενο και τώρα αρχίζουμε να ψιλιαζόμαστε την κατάσταση.
2) Η hype κουλτούρα που προωθεί το marketing που ακολουθούν οι μεγάλες εταιρίες.
3) Η κεκτημένη ταχύτητα που έχουν μεγάλα franchise όπως Assasins Creed , Battlefield κ.α. τα οποία αρμέγουν ανελέητα οι μεγάλοι publishers.
Η γνώμη μου είναι πως η τακτική αυτή είναι θέμα χρόνου να γυρίσει boomerang στους μεγαλοβαρώνους του gaming. Ως έχει η κατάσταση, κυκλοφορίες όπως αυτές που ανέφερε ο Μάνος στο βίντεο και άλλες πολλές το μόνο που κάνουν είναι να εκπαιδεύουν τους gamer να γίνονται υπομονετικοί με τα λεφτά τους. Γιατί αν περιμένει κάποιος 2 μήνες, κατα τους οποιους θα εχουν βγει ξερω γω 10 patches, για να αγοράσει έναν τίτλο κατα πασα πιθανοτητα θα αγοράσει ένα καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο game. Αν πάλι περιμένει έναν χρόνο θα μπορεί να αγοράσει το κυριως game με ολα του τα Updates και τα DLC στην ίδια τιμή που θα αγόραζε μόνο ένα μισοτελειωμένο παιχνίδι αν το αγόραζε αμέσως.

More
29 Feb 2016 23:42 #177345 by Georgios Manolis
Πολύ σωστή η ανάλυση του θέματος,ειδικότερα για τη διαφορά μεταξύ των μεγάλων εταιριών και των μικρών-ανεξάρτητων.Και στο οτι οι μεν δεν έχουν καμία δικαιολογία με τα εκατομμύρια τους για το ημιτελές προιόν τους ενώ οι δε με το περιορισμένο budget έχουν.
Επίσης για το deadline που τα έχουμε ξαναπεί αλλά δεν ιδρώνει κανένα αυτί,γιατί να ιδρώσει άλλωστε?
Η λύση ναι συμφωνώ οτι είναι να τους τα χώνουμε στα official forums(Όσοι είστε γραμμένοι σε forums μεγάλων εταιριών μη φοβάστε,να τους τα χώνετε.Ακόμη κι αν τους αγαπάτε,να τους τα χώνετε με αγάπη :roll: ) όμως αυτό δεν είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε.
Αν βλέπεις οτι 1 φορά σε εξαπάτησαν 2η σε άρμεξαν,3η σεεεεε......ωωωωωπ δεν έχει 3η!Σταματάς να αγοράζεις απο αυτούς,αυτό είναι το δεύτερο που μπορούμε να κάνουμε ως gamers και καταναλωτές με συνείδηση.
Εμπάρκο,όσο δύσκολο κι αν είναι να αποτοξινωθείς πρέπει να το κάνεις κάποια στιγμή.Δώσε τα λεφτά σου σε κάτι που θα πιάσει τόπο.
Τώρα δεν υπάρχουν πολλά μισοτελειωμένα (μεγάλου budget παιχνίδια) που να έχω παίξει τα τελευταία χρόνια εκτός απο το MGSV.Το ξέρω οτι είναι παιχνιδάρα κι οτι έχει πολύ περισσότερο περιεχόμενο απο πολλά AAA games των τελευταίων ετών και σε καμία περίπτωση δεν είναι πεταμένα λεφτά.Όμως δεν μπορώ να το παίζω και να μη σκέφτομαι τι θα μπορούσε να γίνει αν είχε ολοκληρωθεί 100%.

The fire cracked silently as four Stalkers sat around it. The night was silent, only a small wind and the rustling of grass and leaves to fill the ears. One of the men spoke up suddenly: "Have you children heard the tale of the Monolith?"
- S.T.A.L.K.E.R. local folclore

More
06 Mar 2016 15:58 #177561 by Omnibot

the_prophet1987 wrote: Όμως δεν μπορώ να το παίζω και να μη σκέφτομαι τι θα μπορούσε να γίνει αν είχε ολοκληρωθεί 100%.

Συμφωνώ μαζί σου ειδικά όταν το game δείχνει έντονα ανολοκλήρωτο. Το Street Fighter V είναι θύμα της προπαγάνδας που επικρατεί δυστυχώς τα τελευταία χρόνια στη βιομηχανία. Πέφτει τόση διαφήμιση που όταν κυκλοφορεί τελικά απογοητεύει έντονα τον κοσμάκη. Το μέλλον προβλέπεται δυσοίωνο και για κακή μας τύχη, η Capcom φημίζεται γι αυτές τις πράξεις (Asura's Wrath, Street Fighter IV). Γι αυτό και είμαι υπέρ του να μη προπαραγγέλνει κάποιος games ή να πληρώνει τεράστια ποσά για games που δεν το αξίζουν (Star Wars Battlefront για εσένα το λέω!)