Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Editorial: Γενική συζήτηση

More
25 Feb 2017 15:11 #194139 by Μάνος Γρυπάρης
Δύο νέα Editorial.

H γνώμη μου για το Nintendo Switch

Games βασισμένα στην πραγματική ζωή

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
17 Jun 2018 18:01 #215495 by Μάνος Γρυπάρης
Παραθέτω τα τελευταία Editorial.

Θυμηθείτε τι έγινε στην E3 2017:

Δείτε ωστόσο και τον σχολιασμό μας για την φετινή και συγκρίνετε:

Δεν κατάλαβα καν πότε πέρασε ένας χρόνος. Νέο editorial για τα mobile games.
Γιατί απλά το χρωστούσα!

[img
[img
[img

(George M. Cohan)

More
11 Feb 2019 21:32 - 06 May 2019 21:34 #223114 by Ελένη Παρούτογλου
Vlogs: Μετακόμιση στην Κύπρο
Το σημερινό Editorial είναι αρκετά διαφορετικό καθώς σας ανακοινώνω την μόνιμη μετακόμισή μου στην Κύπρο.

Από αυτή την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου θα βρίσκομαι στη Λευκωσία για λογαριασμό εταιρείας Game & Software development. Ασφαλώς τα άρθρα και τα βίντεο για το GameWorld.gr θα συνεχίσουν κανονικά. Επίσης, το GameWorld ανοίγει με αυτό τον τρόπο παράρτημα και στην Κύπρο όπου θα καλύπτουμε τα νέα gaming events. Αξίζιε να αναφέρω ότι σκοπεύω να στήσω ένα στούντιο στο νέο μου σπίτι, ενώ έχουμε ήδη γυρίσει άφθονα βίντεο για τον ερχόμενο μήνα.

Δείτε το σχετικό βίντεο στο προσωπικό μου κανάλι όπου εξηγώ αναλυτικά για ποιο λόγο πήρα την συγκεκριμένη απόφαση:

Το στούντιο του GameWorld θα χρησιμοποιείται από τους συντάκτες για gameplay videos και παρουσιάσεις περιφερειακών, ενώ κάθε μήνα θα έρχομαι για ένα τριήμερο ώστε να γυρνάμε τις νέες κυκλοφορίες μαζί με την Χριστιάνα, συν επιπλέον βίντεο όπως Users και co-lab με άλλους YouTubers (Gaming Bar, Battle κτλ).

Παράλληλα, στο στούντιο που θα στήσω στο νέο μου σπίτι, το οποίο είναι αρκετά ευρύχωρο, θα ανεβαίνουν βίντεο Best of και gameplay videos από το δυνατό ASUS ROG Strix laptop μου και τις κονσόλες, τις οποίες θα πάρω μαζί μου.
Last edit: 06 May 2019 21:34 by Μάνος Γρυπάρης.

More
11 Feb 2019 21:33 - 11 Feb 2019 21:34 #223115 by Ελένη Παρούτογλου
Τα πρώτα vlogs
Στα δύο πρώτα μας βίντεο στην Κύπρο επισκεπτόμαστε την Λευκωσία, κάνουμε τα πρώτα ψώνια, βγαίνουμε για ποτό και στη συνέχεια πηγαίνουμε για να δούμε την Λεμεσό και συγκεκριμένα την νέα μαρίνα που έχει χτιστεί.

Γενικά η Κύπρος βρίσκεται σε μεγάλη επιχειρηματική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Μαζί μου για παρέα ήρθε τις πρώτες τέσσερις ημέρες και η Χριστιάνα Θάνου. Δεν κρατηθήκαμε και κάναμε επίσκεψη στο POW Shop όπου γυρίσαμε ένα...μίνι Game Maniacs.

Last edit: 11 Feb 2019 21:34 by Ελένη Παρούτογλου.

More
17 Feb 2019 23:49 #223318 by Ελένη Παρούτογλου
Η πρώτη εβδομάδα

Κλείσαμε μία εβδομάδα στην Κύπρο. Δείτε πως περάσαμε στο νέο βίντεο της σειράς Ελλαδίτες στην Κύπρο.

More
05 May 2019 23:44 - 05 May 2019 23:46 #225019 by Μάνος Γρυπάρης
Το προσωπικό μου κανάλι στο YouTube έφτασε τους 1.000 συνδρομητές.

Επίσης ανέβασα δύο gameplay videos στα οποία παίζω με τους Δούρβες.

Mortal Kombat με τον Ορέστη Δούρβα:

Mario Kart με τον Ορφέα Δούρβα:

Πάντα διασκεδάζω με τους...Crazy Bros όπου κι αν τους πετύχω.

[img
[img
[img

(George M. Cohan)
Last edit: 05 May 2019 23:46 by Μάνος Γρυπάρης.

More
01 Oct 2019 19:45 #227309 by Giorgos Tsolaridis
Τα πλεονεκτήματα των βιντεοπαιχνιδιών
Η έρευνα που θα έπρεπε να παίζουν τα μέσα ενημέρωσης αντί να κινδυνολογούν.

Όλοι λίγο-πολύ γνωρίζουμε πόσο δημοφιλή είναι τα βιντεοπαιχνίδια. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 99% των αγοριών και το 94% των κοριτσιών δήλωσαν πως παίζουν βιντεοπαιχνίδια, ενώ το 97% ανέφερε πως παίζει τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν αντίστοιχες έρευνες, ωστόσο εμπειρικά μπορούμε να πούμε πως τα ποσοστά και εδώ είναι πολύ υψηλά.

Τα βιντεοπαιχνίδια έχουν δημιουργήσει μία βιομηχανία τζίρου δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο και έχουν γίνει δημοφιλή σε κάθε ηλικία, από παιδιά μέχρι μεγάλους σε ηλικία ενήλικες. Κάποιοι αρκούνται στο να αφιερώσουν έστω και λίγα λεπτά για να παίξουν Puzzle games στο Facebook, οι ενήλικες διασκεδάζουν με JackpotCity online καζίνο παιχνίδια χωρίς να χρειάζεται να βγουν από το σπίτι κι άλλοι πάλι που νιώθουν την αδρεναλίνη να ρέει μέσα τους, αφιερώνουν τον χρόνο τους σε πιο ανταγωνιστικά παιχνίδια, όπως το Fortnite ή το League of Legends, τα οποία μάλιστα έχουν επεκταθεί στα eSports.

Παρότι τα games είναι ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα και υπάρχουν περιπτώσεις εξαρτήσεις από αυτά ή βίαιης συμπεριφοράς, ιδιαίτερα στις παιδικές ηλικίες, δεν θα πρέπει να παραγνωρίσουμε και τα πλεονεκτήματα που μας προσφέρουν. Συνήθως στα ΜΜΕ επικεντρώνονται στα αρνητικά, χωρίς να δίνουν καθόλου βάσεις στα θετικά των βιντεοπαιχνιδιών. Ολλανδοί ερευνητές του πανεπιστημίου Radboud μας ενημερώνουν πως τα καινούργια βιντεοπαιχνίδια ενισχύουν την κοινωνική, συνεργατική και συναισθηματική εμπειρία όσων ασχολούνται με αυτά. Συμφωνούν επίσης στο συμπέρασμα πως υπάρχει βελτίωση της ανθρώπινης υγείας όσον αφορά την ευαισθησία και τις νοητικές διεργασίες του εγκεφάλου.

Σε σύγκριση με την τηλεόραση και τις ταινίες, τα video games είναι πολύ πιο σύνθετα και προσφέρουν τη δυνατότητα πραγματοποίησης επιλογών και αλληλεπίδρασης με το παιχνίδι και με άλλους παίκτες. Αυτά τα στοιχεία δεν προσφέρονται από τα κλασικά μέσα ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας. Για παράδειγμα το δημοφιλές σε όλες τις ηλικίες Minecraft, διαθέτει εκατομμύρια χρήστες, επιτρέποντας τους με απλά στοιχεία να οικοδομήσουν πολύπλοκες κατασκευές και μηχανισμούς.

Στο παιχνίδι The Sims, οι παίκτες διαχειρίζονται την καθημερινότητα εικονικών χαρακτήρων που αλληλοεπιδρούν με άλλους χαρακτήρες, μαθαίνοντας δεξιότητες και σχηματίζοντας πολύπλοκες σχέσεις. Ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας όλων αυτών των στοιχείων και πολλών άλλων ακόμη δεν θα πρέπει να παραγνωρίζεται και να υποβαθμίζεται.

Η ενασχόληση με τα βιντεοπαιχνίδια ενεργοποιεί και εκπαιδεύει το νευρικό μας σύστημα, μας κάνει πιο αποδοτικούς σε ορισμένες δραστηριότητες, βελτιώνει την αντίληψη για την προσοχή μας και μας βοηθά να αναγνωρίσουμε και να επεξεργαστούμε πολύπλοκα μοτίβα. Τα διαδραστικά παιχνίδια φαίνεται πως ισχύουν επίσης τη δημιουργικότητα.

Όσον αφορά τον συναισθηματικό τομέα, είναι γεγονός πως τα games μπορούν να μας φτιάξουν τη διάθεσή. Η επιτυχία σε αυτά μπορεί να οδηγήσει σε θετικά συναισθήματα, να μειώσει κατά πολύ το άγχος και να μας κάνει να χαλαρώσουμε. Σε βάθος χρόνου μας κάνουν να βλέπουμε διαφορετικά τη ζωή και να έχουμε καλύτερη αντίληψη των πραγμάτων. Αυτό έχει άμεση επίδραση και στην κοινωνική μας συμπεριφορά, καθώς επίσης και στις σχέσεις μας με τους υπόλοιπους ανθρώπους, ενώ μας δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε καλύτερα τους στόχους που θέτουμε και να μην απογοητευόμαστε τόσο από τις αποτυχίες.

Αναρίθμητα παιχνίδια έχουν αναπτυχθεί με σκοπό την εκπαίδευση και την ακαδημαϊκή έρευνα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ασχολούνται με ξένες γλώσσες, με την ιστορία, τη γεωγραφία, με τις επιστήμες και τα μαθηματικά. Τα εκπαιδευτικά παιχνίδια παρέχουν μία νέα μορφή εκπαίδευσης που επιτρέπει στους εκπαιδευόμενους να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί στο παρελθόν, καθώς επίσης και εκείνες τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν στο μέλλον.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

More
19 Dec 2019 01:01 #229723 by Μάνος Γρυπάρης
Νέα Editorial:
#14: Loot boxes και μικροσυναλλαγές:

#15: League of Legends και σε πασιέντζα

[img
[img
[img

(George M. Cohan)

More
26 May 2020 11:28 #234720 by Giorgos Tsolaridis
Στο 15ο επεισόδιο της σειράς Editorial, θα δείτε συνοπτικά το League of Legends σε οποιαδήποτε μορφή παιχνιδιού που υπάρχει. Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

The following user(s) said Thank You: Kostis

More
26 May 2020 11:29 #234721 by Giorgos Tsolaridis
Στο 16ο επεισόδιο της σειράς θα αναλυθεί μια ιστορία μεταξύ του Hideo Kojima με το Death Stranding. Περισσότερα στο παρακάτω βίντεο: