Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Sensible Soccer/Sensible World of Soccer

More
02 Aug 2005 16:23 - 06 Aug 2006 17:19 #182 by Μάνος Γρυπάρης
Μέσα δεκαετίας του '90 και ενώ η Amiga έχει πάρει την κάτω βόλτα, η Sensible Software συνεχίζει να εντυπωσιάζει. Τα καλοκαίρια εκτός από τα μπάνια στην παραλία η καλύτερη απόδραση για τους ποδοσφαιρόφιλους ήταν μόνο μία. Sensible World of Soccer 95/96, 96/97 ή και 97/98.

Διαβάστε το review

Όπως και να'χει η ουσία είναι μία. Παρατάς τα Workbench στην άκρη, κάνεις reset, βάζεις τις δισκέττες στα Floppy και βάζεις στην πρίζα τα 2 χειριστίρια (κατά προτίμηση Tomahawk). Ούτε bugs, ούτε καθυστέρηση (αφού φορτώσει πρώτα βρε), ούτε τίποτα. Μόνο μια καλή παρέα σκληροπυρηνικών ποδοσφαιρόφιλων και τίποτα άλλο (κατά προτίμηση 4 άτομα και πάνω). Φτιάχνεις μίνι-κύπελλα ή καλύτερα ένα League και περνάς στο παρασύνθημα.

Ο αγώνας αρχίζει, τα joystick παίρνουνε φωτιά, οι τρίπλες αλεπάλληλες, οι κάρτες πέφτουν βροχή και όταν μπαίνει το γκολ ξεσηκώνεται το σπίτι και σε ακούει μέχρι και η κυρά κατίνα η κουφή στην απέναντι πολυκατοικία. Κατά διαστήματα πέφτει και κανένα στοίχημα. Οι ομάδες διάφορες. Ελληνικοί σύλλογοι, Αγγλικοί, Ιταλικοί, Ισπανικοί, Εθνικές ή και Custom Ομάδες για τους πιο δημιουργικούς του είδους. Ο νικητής του πρωταθλήματος αποθεώνεται κι έχει "κάτι να λέει" μέχρι την επόμενη συνάντηση της παρέας.

Απλά πως διασκέδαζε η νεολαία στα 90's. Και χαίρομαι που ήμουν κι εγώ σε εκείνη την παλιοπαρέα!

ΥΓ. Η επιλογή για καριέρα (Career) στην 1η έκδοση του Sensible World of Soccer ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Πραγματικά κολλήσαμε άσχημα εκείνη την εποχή. Κρίμα που το παιχνίδι διαρκούσε μόλις 20 σεζόν!

Υποκλίνομαι!  :cup:  :icon bow:

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)
Last edit: 06 Aug 2006 17:19 by Μάνος Γρυπάρης.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
05 Aug 2005 19:12 - 20 Oct 2005 03:24 #356 by Μάνος Γρυπάρης
Από τα Downloads του Games Radio μπορείτε να βρείτε διάφορες εκδόσεις του Sensible για PC:
www.gamesradio.gr/modules.php?na ... oad&cid=75

Ο φίλτατος Caniggia27 βρήκε ένα απίστευτο site για το Sensible World of Soccer:

www.sensiblesoccer.info

Προφανώς θα το έχουν φτιάξει Γερμανοί (καθ'ότι η Γερμανία ήταν ανέκαθεν το επίκεντρο της Amiga). Κάντε κλικ στην Αγγλική σημαιούλα για να μπείτε στο κανονικό site. Kαι μοιάζει ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Τα μενού του είναι ίδια με το Sensible. Μ'αρέσει το μοτό κάτω απ'το μενού

"They think it's all over.
IT IS NOW!!!"

Εδώ είναι τα Downloads για να κατεβάσετε κάθε έκδοση του SWOS:
www.sensiblesoccer.info/index.ph ... nload_main

Εδώ η έκδοση για κινητά τηλέφωνα:
www.sensiblesoccer.info/index.ph ... wos_mobile

Κι εδώ η Community:
www.sensiblesoccer.info/index.ph ... munity_map

Καλά μιλάμε είναι απίστευτο. Θα το προσθέσω στα Web Links.

ΥΓ. Τελικά το δικτυακό παιχνίδι γίνεται σε συγκεκριμένα μέρη, ανάλογα με τη χώρα. Πας εκεί και παίζεις επιτόπου:
www.sensiblesoccer.de/days05/?info=english

Δεν πειράζει, πορωθήκαμε πάντως! (είναι και φρεσκοβαμμένο το site. Προσοχή: Στάζει!)

[img
[img
[img

(George M. Cohan)
Last edit: 20 Oct 2005 03:24 by Μάνος Γρυπάρης.

More
06 Aug 2005 02:59 #375 by Βαγγέλης Δάσκαλος
Πραγματικά το site αυτό για το SWOS είναι αρκετά καλό.
Όμως εγώ που δεν έχω παίξει πολύ το παιχνίδι, θέλω να σας ρωτήσω κάτι. Τελικά ποιά είναι η πιο διαδεδομένη έκδοση; ή ποιά είναι η καλύτερη;
Στο site αυτό λέει ότι είναι η AMIGA - SWOS 96/97 (HDF).
Όμως πιο κάτω γράφει για έκδοση 1.1. Είναι επόμενη έκδοση; Μήπως είναι ακόμα καλύτερη;
Εγώ ρωτάω για να ρίξω μια ματιά αν το παιχνίδι μπορεί να μεταφραστεί στα ελληνικά και αν είναι εύκολο, ίσως το αρχίσω (κι αυτό).

"Retro": Κάθε Σάββατο 16:00-18:00 στον Games Radio.

More
06 Aug 2005 03:07 #376 by Μάνος Γρυπάρης
Ναι, η AMIGA - SWOS 96/97 (HDF) είναι η καλύτερη αναβαθμισμένη έκδοση. Η 97/98 είχε αρκετά bugs.

Εκεί θα χρειαστείς πολλά ξενύχτια :crazy tooth: (και καφέ!)

[img
[img
[img

(George M. Cohan)

More
02 Sep 2005 17:05 #2110 by Themis Fallidas
Δεν ξέρω αν η έκδοση που δίνουν για το pc έχει διορθωμένο το crash που κάνει το παιχνίδι σε ένα ορισμένο χρονικό σημείο της career που έχει επιλέξει ο παίκτης. Αν δεν έχει διορθωθεί, συμβουλή:

Κατεβάστε και τον υπέροχο editor από το utilities και φτιάξτε τις ομάδες ή την ομάδα σας, αφού πρώτα βέβαια έχετε εγκαταστήσει το παιχνίδι. Δημιουργήστε την δική σας διοργάνωση και καλά ξεμπερδέματα γιατί εκεί δεν κρασάρει το παιχνίδι οπότε θα κολλήσετε για πολύυυυυυ καιρό!!!

TO DARE IS TO DO

More
05 Sep 2005 14:21 #2243 by Anastasios Seitaridis
Den mporo na vgalo apo thn mnhmh mou to POSES career eixa arxisei eite san player eite san player/manager...

MILAME GIA POLAAAAA VRADIA...

aTSOFt .

aMiGa Moderator. Tasoulis.... muahhahaha 8-)

..:: taSSOS SeitaRiDiS::..
Όταν η καρδιά θρηνεί γι'αυτό που'χει χάσει, το πνεύμα γελά γι'αυτό που έχει βρει.  Γνωμικό Σούφι
..:: a1268ο3ο/5ο ΒliZZard :D ::.. Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο

More
06 Aug 2006 17:21 - 07 Aug 2006 23:40 #17771 by Μάνος Γρυπάρης
Ανέβηκε πλήρες Review του SWOS στον Games Radio:
www.gamesradio.gr/modules.php?na ... tent&id=67

Η Βαθμολογία? 9.8, αλλά με τα δεδομένα της τότε εποχής (1994). Ελπίζω ως Amigας να μην φάω ξύλο απ'τους PCάδες! Μέχρι στιγμής στο Sensible και στο Mario 64 θα πάνε τα μόνα 10άρια

[img
[img
[img

(George M. Cohan)
Last edit: 07 Aug 2006 23:40 by Μάνος Γρυπάρης.

More
06 Aug 2006 19:42 #17772 by Νίκος Τσούμας
Βασικά υπάρχει ένα ολόκληρο κίνημα για το sensible μάλιστα δε γίνονται και online πρωτάθλημα με

More
30 Aug 2006 19:19 #18742 by Βαγγέλης Δάσκαλος
Η Amiga θα αργήσει πολύ να πεθάνει...
Βέβαια λόγω της εντροπίας, όλοι πεθαίνουμε τελικά, ακόμα και οι Amiga :-/
Κατά μια έννοια μάλιστα, λόγω των emulators θα συνεχίσει για πάντα (χωρίς hardware όμως).

"Retro": Κάθε Σάββατο 16:00-18:00 στον Games Radio.

More
06 Sep 2006 15:09 #18988 by Whiteulver
Λοιπον, το update για το ελληνικο πρωταθλημα ειναι ετοιμο.

Κοιταξτε εδω www.geocities.com/statsfootball

Είδηση
Η Codemasters συμφώνησε με την Microsoft την κυκλοφορία του νέου Sensible World Of Soccer για την κονσόλα XBOX Live, που σημαίνει οτι θα υπάρξει νέα εκδοση με βελτιομένα γρφικά, όπως φαίνεται και στο screenshot. Τώρα για το gmaeplay και την database του παιχνιδιού, περιμένουμε περισσότερες πληροφοριες. Διαβάστε περισσότερα εδώ.
www.codemasters.co.uk/press/?showarticle=8722