Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

NES (Nintendo Entertainment System)

More
20 May 2013 12:58 - 03 May 2020 16:53 #124276 by Μάνος Γρυπάρης

Πόσοι από εσάς είχατε την πρώτη μεγάλη κονσόλα της Nintendo? Λέω "μεγάλη" γιατί είχε προηγηθεί το "Color TV-Game". Με το NES όμως και τα Super Mario Bros. και Zelda η Nintendo καθιερώθηκε τότε ως η καλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία κονσολών. Εύκολα (sorry Sega).

Έπεσα τυχαια στο παρακάτω βίντεο με τα 17 καλύτερα σποτάκια της Nintendo. Τρελό γέλιο!

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)
Last edit: 03 May 2020 16:53 by Μάνος Γρυπάρης.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
20 May 2013 17:13 #124283 by Γιώργος Λόλας
Χαχαχαχαχα επικές διαφημίσεις! Δεν υπάρχουν πια τέτοιες γαμώτο :cry:

To NES το "γνώρισα" πρώτη φορά σε ένα φίλο μου με τον οποίο παίζαμε όλη μέρα Chip & Dale. Μετά κλαιγόμουν στους γονείς μου να μου το πάρουν. Από παιχνίδια θυμάμαι ότι είχα Kid Icarus, 720 Degrees (με skates), Darkwing Duck (παιχνιδάρα!), Battletoads, Super Mario Bros, Metroid και κάνα δυο άλλα που δε θυμάμαι τίτλους.

Δυστυχώς την κονσόλα μαζί με ένα Wonderswan Color και κάτι άλλες παλιές ασπρόμαυρες φορητές τις έχασα σε μετακόμιση (μάλλον μου τα σούφρωσαν!) :evil:

Τι σας θυμίζει αυτό;

[youtube:1ugkbp9r]
[/youtube:1ugkbp9r]

More
08 Jul 2013 07:52 #127727 by Παντελής Δασκαλέλος
Εγώ δυστυχώς άργησα να αγοράσω το NES και αν θυμάμαι καλά πρέπει να το είχα πάρει το 1992, ένα χρόνο πριν αποκτήσω το Master System. Οι αναμνήσεις μου από την συγκεκριμένη κονσόλα είναι πραγματικά οι καλύτερες, αν και εκείνο το διάστημα είχα μια μικρή προτίμηση στο Master System. O λόγος που αγόρασα το NES ήταν καθαρά για να παίξω το Faxanadu, και στην πορεία τσίμπησα αρκετά ακόμη games, τα οποία δυστύχως και πούλησα το 1995 για ένα κομμάτι ψωμί σε ένα κατάστημα στην Καλλιθέα στην οδό Γρυπάρη (!) 153, κάτι για το οποίο μετανιώνω σήμερα.

Το NES το έχω ακόμη στην κατοχή μου, αλλά το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να είναι ξεχασμένο στο πατάρι του εξοχικού μου. Μάλλον πρέπει να το ξεθάψω να ξανααγοράσω το Faxanadu και τα πρώτα Castlevania και να χαθώ ξανά στον μοναδικό κόσμο του.

More
08 Jul 2013 09:32 #127728 by Νικόλας Μαρκόγλου
Faxanadu... τι μου θύμισες.. ένα από τα πρώτα παιχνίδια που είχα για το NES. Απίστευτα δύσκολο αλλά πολύ εθιστικό. Πολύ σαπίλα ο κόσμος του και ατμοσφαιρική μουσική (με τα μέσα που διέθεταν δηλαδή κατάφεραν και συνθέσαν ωραία θέματα). Εγώ θυμάμαι ατέλειωτες ώρες καψίματος με το Teenage Mutant Ninja Turtles, άλλο ένα σαδιστικά δύσκολο παιχνίδι..

[youtube:1wjuggai]
[/youtube:1wjuggai]

More
09 Jan 2014 21:07 #138845 by Αντώνης Καλογερής
Πολύ καλη κονσόλα για τα τότε χρόνια.Ακόμα και τώρα παιζω που και που Super Mario.

Psn:a37111988
Video Games Is My Life!!

More
26 Jan 2014 20:24 #139585 by Γιώργος Λόλας

Σπάνιο παιχνίδι του NES πουλήθηκε προς €73.000!

Ένα cartridge του Nintendo World Championships για το NES πουλήθηκε προς 99.902 δολάρια (73.000 ευρώ) στο eBay!

Για το συγκεκριμένο cartridge δημιουργήθηκαν μόλις 116 αντίτυπα και είχαν φτιαχτεί αποκλειστικά για ένα τουρνουά της Nintendo το 1990. 90 από τις γκρι κόπιες δόθηκαν στους φιναλίστ του tournament, ενώ 26 ακόμα είχαν χρυσό χρώμα και δόθηκαν στο διαγωνισμό Nintendo Power.

Το Nintendo World Championships περιείχε τρία ειδικά challenges από τρία παιχνίδια. Συγκεκριμένα περιελάμβανε προκλήσεις από τα Super Mario Bros., Rad Racer και Tetris.

Οι διαγωνιζόμενοι είχαν στη διάθεσή τους έξι λεπτά και 21 δευτερόλεπτα για να πετύχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο σκορ. Στο Super Mario Bros. έπρεπε να μαζέψουν 50 coins όσο πιο γρήγορα γίνεται, στο Rad Racer να τελειώσουν μια πίστα στο μικρότερο δυνατό χρόνο και στο Tetris να κάνουν το μεγαλύτερο σκορ που μπορούσαν.

Διαβάστε εδώ και το σχετικό άρθρο .

More
26 Jan 2014 21:17 #139591 by Alex Filos
Υπάρχει μια χιουμοριστική εκπομπή στο Internet, το Angry Video Game Nerd που παίζει παλιά και κυρίως χάλια παιχνίδια. Έχει ένα επεισόδιο γι αυτό το παιχνίδι:

[youtube:1pspsozq]
[/youtube:1pspsozq]

Προειδοποίηση, έχει βωμολοχίες μέσα, γι όποιον τον πειράζει κάτι τέτοιο.

More
26 Jan 2014 21:51 #139592 by Αλέξανδρος Μυρωνίδης
Φαίνεται πως αν είσαι συλλέκτης,φτάνεις σε παλαβά άκρα για τη συλλογή σου...

Ρωτήστε με ότι θέλετε πάνω στο League of Legends,και θα σας απαντήσω στο επόμενο login μου!

More
27 Jan 2014 15:55 #139636 by Θοδωρής Μητρόπουλος
Εγώ πάντως αν το είχα, δεν ξέρω αν θα το πουλούσα! Θα προτιμούσα να είμαι περήφανος κάτοχος ενός σπάνιου cartridge.

More
06 May 2014 01:03 #144236 by Γιώργος Λόλας

Analogue NT: Το NES της Nintendo επιστρέφει ανανεωμένο!

Η Analogue Interactive που ασχολείται με τον επανασχεδιασμό retro κονσολών και περιφερειακών, πρόκειται να κυκλοφορήσει μια ενδιαφέρουσα έκδοση του NES, της θρυλικής κονσόλας της Nintendo.

Το Analogue NT θα παίζει όλα τα games του NES, ενώ θα είναι συμβατό με όλα τα περιφερειακά που είχαν κυκλοφορήσει, καθώς και με τα αυθεντικά χειριστήρια. Το "σώμα" της συσκευής αποτελείται από ένα ενιαίο κομμάτι αλουμινίου και θα διαθέτει έξοδο εικόνας RGB κάτι που θα του δίνει την δυνατότητα να βγάζει καλύτερης ποιότητας εικόνα και ήχο σε σχέση με την αυθεντική κονσόλα. Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι τα ηλεκτρονικά μέρη του Analogue NT είναι τα αυθεντικά που χρησιμοποιούσε η Nintendo.

[attachment=2:v328n5uj]<!-- ia2 -->analogntNES.jpg<!-- ia2 -->[/attachment:v328n5uj]

NEO GEO και Arcade Stick
Η Analogue Interactive στο παρελθόν είχε επίσης δημιουργήσει μεταξύ άλλων το NEO GEO από ξύλο καρυδιάς, καθώς και ένα ξύλινο Arcade Stick controller για την κονσόλα αυτή, φωτογραφίες των οποίων μπορείτε να δείτε παρακάτω.

[attachment=1:v328n5uj]<!-- ia1 -->Neo Geo.jpg<!-- ia1 -->[/attachment:v328n5uj]

[attachment=0:v328n5uj]<!-- ia0 -->Neo Geo arcade stick.jpg<!-- ia0 -->[/attachment:v328n5uj]

Το κόστος του Analogue NT θα είναι 500 δολάρια (περίπου 360 ευρώ), ως εκ τούτου απευθύνεται περισσότερο στους συλλέκτες. Μπορείτε να το προπαραγγείλετε ή να δείτε περισσότερες εικόνες στο επίσημο site της εταιρείας .

Πως σας φαίνεται;
Attachments: