Top 5: Τα κορυφαία reviews για το 2018 σε όλα τα format

Hot
Top 5: Τα κορυφαία reviews για το 2018 σε όλα τα format

Top 5: Τα κορυφαία reviews για το 2018 σε όλα τα format

Πληροφορίες

Κυκλοφορία
0000-00-00

Ξεχωρίσαμε τα καλύτερα games ανά πλατφόρμα.

Μπορεί το 2018 να έφτασε στο τέλος του αλλά σε αντίθεση με το φτωχότερο 2017, την χρονιά που μας πέρασε είδαμε games τεράστιου βεληνεκούς, τρανταχτές κυκλοφορίες, αλλά και μεγάλες εκπλήξεις, που έκαναν το περασμένο έτος να φαντάζει ιδανικό για να είναι κανείς gamer. Στην διάρκεια της χρονιάς αντικρίσαμε games που περιμέναμε πώς και πώς να καταφθάνουν στα ράφια των καταστημάτων, είδαμε περιπτώσεις όπου απογοητευτήκαμε από το τελικό προϊόν και άλλες όπου απλά μείναμε με ανοιχτά τα στόματα μπροστά στην απρόσμενη ομορφιά τους. Με τόσο μεγάλα ονόματα από κάθε εταιρεία να επανέρχονται στο προσκήνιο, είναι λογικό πως η δουλειά μας ως reviewers θα ήταν αρκετά φορτωμένη, εξού και τα πολυάριθμα reviews που σας παρείχαμε για ακόμα μία χρονιά. Η συντακτική ομάδα του GameWorld κατάφερε, σαν σύνολο, να δημοσιεύσει περισσότερα από 200 reviews εντός του 2018, ενημερώνοντάς σας τόσο για τα πολυαναμενόμενα games όσο και για τις πιο σεμνές προσπάθειες των indie developers, που πάντοτε αξίζουν έστω λίγη προσοχή. 

Ο παραπάνω αριθμός περιλαμβάνει games που κυκλοφόρησαν σε κάθε είδους πλατφόρμα, ενώ όπως συνηθίζουμε κάθε χρόνο θα καταγράψουμε τους τίτλους που ξεχώρισαν σε κάθε κονσόλα ή στα PC, ώστε να δημιουργήσουμε ένα πλήρες προφίλ του “γεμάτου” 2018. Ως συνήθως, υπήρξαν εταιρείες που ξεχώρισαν και άλλες που πέρασαν και δεν φάνηκαν…κυρίως επειδή εστίασαν σε άλλα πράγματα και projects, έναντι της ποσότητας των games. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά πως δεν μείναμε ικανοποιημένοι από τα όσα είδαμε φέτος, αλλά πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Ας ευχηθούμε λοιπόν καλή χρονιά σε όλους σας και πάμε να δούμε τα games που ξεχώρισαν μέσα στο 2018 στην εκάστοτε πλατφόρμα.

Top 5 Sony exclusives

top reviews 2018 spider man
No5: Tetris Effect (8.2)
Ξεχάστε το Tetris που ξέρατε, αφού ο συγκεκριμένος τίτλος διαφέρει κατά πολύ από κάθε άλλο πρόγονό του. Η μουσική επένδυση που καλύπτει ολόκληρο το παιχνίδι, σε κάθε σας κίνηση και η ομορφιά των οπτικών εφέ, θα αποτελέσουν μαζί μία πρωτόγνωρη εμπειρία για τους λάτρεις του δημοφιλέστερου Puzzle game όλων των εποχών. Η αναβάθμιση που υπέστη ως genre είναι σοκαριστική και όλα χτίστηκαν στα πρότυπα που αρμόζουν σε ένα video game του 2018. Οι κάτοχοι PS VR μπορούν να θεωρηθούν “ευλογημένοι” για αυτή την κυκλοφορία.

Νο4: Detroit: Become Human (8.2)
Μετά τα Heavy Rain και Beyond: Two Souls η Quantic Dream ήθελε να αποδείξει πως εξακολουθεί να αριστεύει στο κομμάτι του storytelling. Το Detroit: Become Human είναι η απόλυτη απόδειξη του παραπάνω κανόνα, αφού οι 3 επιμέρους ιστορίες των Connor, Kara και Markus οδηγούν στην ολοκλήρωση μίας κοινής, εντυπωσιακής υπόθεσης, η οποία θα αγγίξει με τεράστια ευκολία την καρδιά κάθε gamer που θα το δοκιμάσει. Το gameplay του απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό, ωστόσο η πλοκή του δεν συναντάται συχνά σε video game.

No3: Shadow of the Colossus (8.5)
Η Sony έχει τιμήσει σε βάθος το κίνημα των remasters/remakes και το Shadow of the Colossus αποτελούσε για πολλούς κατάχρηση του δικαιώματος αυτού, καθότι υπήρχε ήδη ένα HD remaster στο PS3. Οι δυνατότητες όμως του PS4 Pro και η εξ ολοκλήρου αναβάθμιση που υπέστη στον οπτικό τομέα, τίναξαν την ποιότητα του παιχνιδιού στα ύψη, με αποτέλεσμα να βλέπουμε το θρέμμα της Team ICO πιο όμορφο από ποτέ. Το παρόν remake υπογράφει με μπόλικη δόση μελανιού το ότι υπάρχει ουσιαστικός λόγος ύπαρξης των remasters και θα μπορούσε κάλλιστα να θεωρηθεί το κορυφαίο εξ αυτών για το 2018 και όχι μόνο.

No2: Marvel’s Spider-Man (8.5)
Κανείς δεν περίμενε πως το ρίσκο της Insomniac Games να αναλάβει ένα σχετικά “νεκρό” franchise θα απέδιδε εν τέλει καρπούς. Η ολοκληρωτική αναβίωση του Spider-Man στα video games δεν ήταν το μόνο της επίτευγμα, αφού ο συγκεκριμένος τίτλος ξεχώρισε για την ποιότητα του gameplay, για το εύρος δυνατοτήτων, τα καταπληκτικά γραφικά του και τα συγκλονιστικά ηχητικά του εφέ. Το σενάριό του από την άλλη, θα συγκινήσει και τα αφήσει έκπληκτους όλους τους fans του υπερήρωα και όχι μόνο. Οι εβδομαδιαίες πωλήσεις του μιλούν από μόνες τους και αντικατοπτρίζουν επάξια τα όσα έχει να προσφέρει το συγκεκριμένο Action-Adventure.

No1: God of War (9.3)
Το κορυφαίο exclusive του PS4 για το 2018 τυγχάνει να είναι και ο καλύτερος τίτλος της χρονιάς σε όλη την βιομηχανία των video games. Η επιστροφή του Kratos συνοδεύθηκε από μία πραγματική ανανέωση. Ο πρωταγωνιστής άλλαξε, κράτησε νέο όπλο, ο κόσμος απέκτησε open world διαστάσεις και η εισαγωγή RPG στοιχείων έδωσαν στη σειρά την ώθηση που χρειαζόταν για να επιστρέψει ακόμα ισχυρότερη. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, αφού το God of War αριστεύει σχεδόν σε κάθε τομέα του. Το βραβείο του Game of the Year είναι σχετικά μικρός τίτλος για να το χαρακτηρίσει, αφού σίγουρα μερικοί θα το εκτιμήσουν ως ένα από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο, games ολόκληρης της όγδοης γενιάς.

Top 5 Microsoft exclusives

top reviews 2018 forza horizon 4
No5: Ashen
Το Action-RPG των Aurora44 και Microsoft βασίστηκε στον σκουρόχρωμο κόσμο του για να προκαλέσει εντύπωση και μπορούμε να πούμε πως το κατάφερε. Το μουντό του περιβάλλον κατάφερε να προσφέρει αμέτρητες στιγμές ανατριχίλας σε όσους το δοκίμασαν, ωστόσο προβλήματα όπως το leveling system και η δυσκολία στο σύστημα μάχης, που θύμισε σε πολλούς την σειρά Souls, μετρίασαν την όλη εμπειρία και έβαλαν το Ashen σε μία γυάλα που πρέπει να αγγιχτεί από πολύ περιορισμένη κατηγορία από gamers.

No4: Zoo Tycoon: Ultimate Animal Collection (7.1)
Οι φιλόζωοι θα βρουν στο πρόσωπο του Zoo Tycoon τον απόλυτο παράδεισο, αφού η ποικιλία των ζώων που εμπεριέχεται σε αυτό δεν περιγράφεται με λόγια και οι παίκτες έχουν απόλυτη ελευθερία στην διαχείρισή τους. Αν πάλι έχετε στην κατοχή σας το Kinect για το Xbox One, μπορείτε να βελτιώσετε το ήδη υψηλό περιεχόμενό του. Το προσιτό, για κάθε ηλικία, gameplay και η πληθώρα σε modes θα ευχαριστήσει αρκετούς φίλους των ζώων, παρόλα αυτά υπήρξαν αρκετά προβλήματα σε ό,τι έχει να κάνει με loading times, bugs και animations.

Νο3: State of Decay 2 (7.2)
Το sequel του State of Decay θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο απ’ όσο δείχνει στην περίπτωση όπου η Undead Labs αποφάσιζε να ξοδέψει περισσότερο χρόνο στο polishing του παιχνιδιού. Παρά τα σφάλματα που το χαρακτηρίζουν όμως, εξακολουθεί να παρίσταται ικανό να προσφέρει την Survival εμπειρία που όλοι οι λάτρεις των zombies επιθυμούν να βιώσουν. Η εξέλιξη των καθιερωμένων μηχανισμών του πρώτου τίτλου και η προσθήκη multiplayer έσωσαν σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση.

No2: Sea of Thieves (7.3)
Αποδείχθηκε πως το Sea of Thieves ήταν από τα απογοητευτικά κομμάτια της χρονιάς. Δεν είναι σε καμία περίπτωση κακό, ωστόσο δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στο hype που είχαν θέσει από κοινού οι Rare και Microsoft. Το πειρατικό αυτό Action-Adventure διακρίνεται δια του οπτικού τομέα του και έχει ιδιαίτερα διασκεδαστικό multiplayer, ενώ αν ο τεράστιος κόσμος που μπορείτε να εξερευνήσετε διέθετε περισσότερα πράγματα να κάνετε στο εσωτερικό του, θα μιλούσαμε για εντελώς διαφορετικό video game. Τα θεματάκια του παρουσιάστηκαν από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του, αλλά δεν χωράει αμφιβολία πως με την κατάλληλη υποστήριξη μπορεί να αλλάξει ριζικά και να μοιάσει περισσότερο σε αυτό που περίμεναν οι fans.

No1: Forza Horizon 4 (9)
Η Microsoft μας παρείχε το κορυφαίο Racing της χρονιάς. Η ανάπτυξη από πλευράς Playground Games ήταν τόσο εκτενής και προσεγμένη που κάθε fan των αγωνιστικών οχημάτων θα σκουπίζει τα σάλια του με την ομορφιά και την φανταχτερή παρουσία του Forza Horizon 4. Αμέτρητα οχήματα για να επιλέξετε, μεγάλος χάρτης για να εξερευνήσετε και η οδήγηση παρουσιάζεται πιο απολαυστική από ποτέ σε κάθε τιμόνι του Forza Horizon 4. Πρόκειται για το πιο ρεαλιστικό Racing που έχουμε δει μέχρι σήμερα χάρις στον άρτιο οπτικό αλλά και ηχητικό του τομέα.

Top 5 Nintendo exclusives

top reviews 2018 octopath traveler

No5: Captain Toad: Treasure Tracker
Το ενισχυμένο port για τα Switch και 3DS του παιχνιδιού που είχε πρωτοκυκλοφορήσει το 2015 στην Ευρώπη αποτέλεσε, στην τελική, και ένα από τα κορυφαία exclusives για τις προαναφερθείς πλατφόρμες εντός του 2018. Προστέθηκαν νέα levels, με θεματολογία εμπνευσμένη από το Super Mario Odyssey, ενώ οι fans του Switch απόλαυσαν και το co-op δύο παικτών. Λίγο αυτή η κυκλοφορία, λίγο οι δηλώσεις…δημοφιλών πορνοστάρ αναφερόμενες στον πρωταγωνιστή, βοήθησαν το μανιτάρι της καρδιάς μας να γίνει ιδιαίτερα γνωστό το τελευταίο χρονικό διάστημα.

No4: Monster Hunter Generations Ultimate
Ακόμα ένα HD port για το Switch έκανε φέτος την διαφορά για την νεότερη κονσόλα της Nintendo στη χρονιά που μας πέρασε. Η Capcom είχε αλλού το νου της, αφού το τρανταχτό όνομα που κατέβαζε φέτος ήταν το Monster Hunter: World για τις λοιπές πλατφόρμες, οπότε στο Generations Ultimate είδαμε πάνω-κάτω αυτά που περιμέναμε. Κοινώς, νέα features, νέα τέρατα και την ευκαιρία αναβίωσης ενός κλασικού τίτλου της Nintendo, αλλά μέχρι εκεί.

No3: Octopath Traveler
Ήταν κάτι το διαφορετικό, ένα καινοτόμο RPG που κατάφερε να εντυπωσιάσει αρκετούς fans με το βάθος του σεναρίου του. Στα The Game Awards έφυγε δυστυχώς με άδεια χέρια, παρά το γεγονός το ότι ήταν υποψήφιο σε αρκετές κατηγορίες όπως αυτές των Best Art Direction, Best Music και Best RPG. Παρόλα αυτά η αναγνώριση που έλαβε θα έπρεπε να αφήσει τουλάχιστον ικανοποιημένη την Square Enix, αφού οι νίκες στα βραβεία δεν είναι το παν. Το Octopath Traveler άφησε το δικό του στίγμα στους κατόχους του Switch.

No2: Pokemon: Let's Go, Pikachu! και Let's Go, Eevee! (7.5)
Η σύνδεσή τους με το Pokemon Go ήταν ένα ρίσκο που λειτούργησε τόσο θετικά όσο και αρνητικά. Οι δύο αυτές εκδόσεις του Pokemon Let’s Go περιλαμβάνουν το αγαπημένο σύμπαν των Pokemon και σας δίνουν την δυνατότητα να αλληλεπιδράσετε με άλλους παίκτες, όντας παράλληλα πολύ εύκολες στην κατανόησή τους, χωρίς σύνθετα ή περιττά στοιχεία. Το story δεν ήταν τόσο ισχυρό, εξαιτίας της μικρής του διάρκειας, παρόλα αυτά θα κρατήσει σε εγρήγορση όλους όσους αγαπούν το franchise από την αρχή της ύπαρξής του μέχρι και σήμερα.

No1: Super Smash Bros. Ultimate (8.5)
Πρόκειται για μία από τις στενάχωρες περιπτώσεις του 2018, όχι βέβαια λόγω ποιότητας, αλλά λόγω της κυκλοφορίας του στις αρχές του Δεκέμβρη. Κάπως έτσι, δεν μπορούσε να εξασφαλίσει μία θέση στα The Game Awards, χάνοντας έτσι σχεδόν κάθε πιθανότητα να δώσει κάποιο βραβείο στην Nintendo, η οποία πήγε στην διοργάνωση χωρίς μεγάλα χαρτιά μετά το θριαμβικό 2017 και το Breath of the Wild. Κρίμα, διότι το Super Smash Bros. Ultimate είναι πραγματική παιχνιδάρα, είναι εθιστικότατο ως προς το gameplay και σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε αμέτρητους αγαπημένους χαρακτήρες από τα franchises της ιαπωνικής εταιρείας και όχι μόνο. Πιθανότατα δεν θα το βαρεθείτε ποτέ.

Top 5 PC exclusives

top reviews 2018 two point hospital

No5: Return of the Obra Dinn (7.9)
Το φιλόδοξο project της 3909 LLC απέδωσε σαφέστατα καλύτερα απ’ όσο θα περίμενε η εταιρεία ανάπτυξής του. Παρά τις σαφείς επαναλήψεις στο gameplay, υπάρχει εμφανής πρωτοτυπία στην απεικόνιση των γεγονότων, στο art style και τις τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν για την δημιουργία του, πράγματα που απεικονίζονται σε κάθε τομέα του Return of the Obra Dinn. Τα ενδιαφέροντα puzzles στηρίχθηκαν αναλόγως από τα γραφικά του παιχνιδιού, ενώ η νίκη στην κατηγορία Best Art Direction, την στιγμή που είχε απέναντι του τα μεγαθήρια Spider-Man, Red Dead Redemption 2 και God of War, ήρθε σαν κερασάκι στην τούρτα για το συγκεκριμένο video game.

No4: Frostpunk (8)
Έχουν ήδη πιάσει τα κρύα στην χώρα μας, ευτυχώς όμως η κατάσταση που επικρατεί δεν είναι σαν αυτή του Frostpunk. Ο παγωμένος κόσμος που δημιούργησε η 11 bit studios ήταν το ιδανικό setup για να στηθεί το συγκεκριμένο City-Building Simulator από τους δημιουργούς του This War of Mine. Η επικράτεια του Survival στοιχείου όμως βασίζεται στις αντίξοες συνθήκες του πάγου, τις οποίες μπορείτε να αντιμετωπίσετε με το λειτουργικότατο interface του παιχνιδιού και την λεπτομέρεια που δόθηκε σε κάθε στοιχείο του gameplay.

No3: Two Point Hospital (8)
Όλοι θα θέλατε κάποια στιγμή να “παίξετε τον γιατρό” με έναν φίλο ή μία φίλη σας και το Two Point Hospital σας δίνει μία σεμνή ευκαιρία να πραγματοποιήσετε, στην κυριολεξία όμως, αυτή σας την επιθυμία. Ερχόμενο ως διάδοχος του Theme Hospital, μας γνώρισε με αρκετούς χαρακτήρες, στους περισσότερους εκ των οποίων θα κληθείτε να γιατρεύσετε ό,τι ασθένεια μπορεί να φανταστεί ο νους σας, με κάθε πιθανό τρόπο. Τα προβλήματα του A.I. είναι πολύ μικρά για να λερώσουν την, κατά τα άλλα, διασκεδαστική πορεία σας στο νοσοκομείο των θαυμάτων.

No2: Total War: Warhammer II - The Queen & the Crone (8.1)
Για όσους λάτρεψαν το Total War: Warhammer II, το συγκεκριμένο expansion ήταν ό,τι χρειάζονταν οι fans του παιχνιδιού για να βρουν αφορμή να ασχοληθούν αρκετές ακόμη ώρες με το Real Time Strategy της Creative Assembly. Τα νέα factions και οι βαρβάτοι commanders τους έκαναν την διαφορά, ενώ οι νέοι μηχανισμοί έφεραν ένα άρωμα φρεσκάδας, που συμπλήρωσε ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ ενός καταπληκτικού video game πολέμων και κατακτήσεων.

No1: Football Manager 2019 (8.4)
Στην όψη του FM 2019 θα συναντήσετε το πληρέστερο μοντέλο coach simulator όλων των εποχών. Οι προπονητές του καναπέ θα λατρέψουν κάθε στοιχείο της νέα έκδοσης της σειράς Football Manager, αφού αυτή έφερε μαζί τις ευχάριστες προσθήκες όπως το σύστημα VAR, τις επιλογές τακτικής και πολλά ακόμη. Τα βελτιωμένα tutorials κατατάχθηκαν επίσης στα θετικά και στην περίπτωση όπου θα έρθει η πολυπόθητη αναβάθμιση της μηχανής γραφικών, το Football Manager θα έχει τα θεμέλια για να αποκτήσει πολλούς περισσότερους παίκτες παγκοσμίως.

Top 5 multiplatform games

top reviews 2018 assassins creed odyssey

No5: Monster Hunter: World (8.4)
Η Capcom είπε να αφήσει επιτέλους στην άκρη τις κονσόλες της Nintendo και να επιτρέψει στην σειρά Monster Hunter να απλώσει τα φτερά της και σε άλλες κονσόλες αλλά και τα PC. Τέλος καλό, όλα καλά, αφού το Monster Hunter: World συγκαταλέχθηκε στα υποψήφια games για βραβείο Game of the Year, πανάξια, αφού ο γιγάντιος κόσμος του, γεμάτος δράκους και δεινόσαυρους σε κάθε γωνιά του, συντρόφευσε τους λάτρεις των RPG για ατέλειωτες ώρες μέσα στο 2018. Το κυνήγι των τρομερών και πελώριων τεράτων δεν έδειχνε ποτέ καλύτερο.

No4: FIFA 19 (8.4)
Το ποδοσφαιράκι που υπερτερεί στις παγκόσμιες πωλήσεις των games τα τελευταία χρόνια είναι για ακόμα μία χρονιά καλύτερο στις λεπτομέρειες από το PES, τον βασικό ανταγωνιστή του. Εννοείται πως δεν έχουν λυθεί απολύτως τα προβλήματα όσον αφορά στους τερματοφύλακες και στην διαιτησία, αλλά το βάθος των modes όπως το Ultimate Team, τα Pro Clubs, Career και The Journey έφεραν στην κορυφή το FIFA 19. Η πρώτη θέση που καταλαμβάνει στα UK Charts σχεδόν κάθε εβδομάδα δεν είναι καθόλου τυχαία.

No3: Dragon Ball FighterZ (8.5)
Στον τομέα των Fighting, το Dragon Ball FighterZ έλαβε τα πρωτεία. Σε αντίθεση με τους προηγούμενους τίτλους του franchise όπως τα Budokai και Budokai Tenkaichi, οι μάχες στο FighterZ διαδραματίζονται σε 2D περιβάλλον και η εναλλαγή ανάμεσα στους τρεις χαρακτήρες που έχετε επιλέξει δίνει στο όλο ξυλίκι μία άνευ προηγουμένου φανταστική ροή. Οι χαρακτήρες του παιχνιδιού είναι πιστοί το manga αλλά και το anime της Shonen Jump και κάθε επίθεση αλλά και κραυγή τους δείχνει πιο αληθινή και πορωτική από ποτέ στο Dragon Ball FighterZ.

No2: Assassin’s Creed Odyssey (8.5)
Το όνειρο των Ελλήνων gamers έγινε πραγματικότητα και ήρθε η μέρα όπου η σειρά Assassin’s Creed απέκτησε έναν τίτλο που στηρίζεται στην ελληνική ιστορία και στον κόσμο που έζησαν οι πρόγονοί μας. Είτε επιλέξετε τον Αλέξιο είτε την Κασσάνδρα δεν έχει ουσιαστική σημασία, διότι ο κόσμος του παιχνιδιού είναι συγκινητικά όμορφος. Ταξιδεύοντας στην Αθήνα, την Σπάρτη και στις έτερες πόλεις-κράτη της Αρχαίας Ελλάδας θα νιώσετε ένα ρίγος να καλύπτει κάθε εκατοστό του σώματος σας. Το franchise έχει γίνει πια, κατά ένα μεγάλο ποσοστό, RPG και θα πρέπει να είμαστε όλοι πολύ περήφανοι που, παρά τις όποιες ανησυχίες υπήρχαν, το Assassin’s Creed Odyssey εντάχθηκε στην οικογένεια της Ubisoft ως ένα από τα καλύτερα games της εταιρείας και φυσικά του 2018. Να δώσουμε συγχαρητήρια, για ακόμα μία φορά, στην Μελισσάνθη Μάχουτ και τον Μιχαήλ Αντωνάκο για τις φοβερές ερμηνείες τους.

No1: Red Dead Redemption 2 (9.4)
Για πολλούς, το Red Dead Redemption 2 είναι το παιχνίδι που ξεχώρισε μέσα στο 2018. Δίκαιη και άκρως σεβαστή και αυτή η άποψη, αφού το αριστούργημα της Rockstar Games είναι σε πολλούς τομείς ανώτερο από κάθε video game της τωρινής γενιάς. Έχει μία φοβερή ζωντάνια, μοναδικά μέρη για να ταξιδέψετε και η ιστορία του ξεχωρίζει με διαφορά χιλιομέτρων από κάθε άλλο τίτλο στην ιστορία της εταιρείας. Παίζοντας το, θα διακρίνετε πολλά κοινά στοιχεία με τον πρόγονό του, αλλά και αμέτρητες προσθήκες, που σχεδόν τελειοποίησαν την ασύγκριτη Western εμπειρία του. Το αν είναι το καλύτερο παιχνίδι της χρονιάς ή όχι, είναι προσωπική άποψη του καθενός, ωστόσο δεν χωράει αμφισβήτηση πως το Red Dead Redemption 2 είναι ένα διαμάντι που λάμπει όσο λίγα στην βιομηχανία που αγαπάμε.

Άξια αναφοράς
Υπήρξαν πολλά ακόμη games, διαθέσιμα για όλες σχεδόν τις πλατφόρμες, που ξεχώρισαν για την ποιότητά τους και τις μοναδικές εμπειρίες τους. Προτείνουμε στον καθένα να τα δοκιμάσει άσχετα με το γεγονός το ότι δεν κατάφεραν να αποκτήσουν μία θέση στο παραπάνω Top 5.

1. Celeste
2. Spyro Reignited Trilogy
3. SoulCalibur VI
4. Hitman 2
5. Valkyria Chronicles 4
6. NBA 2K19
7. Pillars of Eternity II: Deadfire
8. Sonic Mania Plus
9. PES 2019
10. Super Seducer 2

Το τελικό συμπέρασμα
Πάει το 2018 και αν κρίνουμε από τις παραπάνω λίστες, κάθε gamer οφείλει να είναι ευγνώμων για την χρονιά που πέρασε, εφόσον αυτή περιλάμβανε καταπληκτικά games. Ξεκινώντας με την Sony, μπορούμε να πούμε πως είναι εταιρεία που έμεινε πιο ευχαριστημένη από τις υπόλοιπες, διορθώνοντας κατά πολύ την σχετικά άψυχη παρουσία που είχε το 2017. Πλέον δεν είχε μόνο ένα Horizon Zero Dawn για να περηφανευτεί, αλλά ονόματα που τράνταξαν την Γη και τις πωλήσεις με την κυκλοφορία τους. Η επιτυχία του God of War, η έκπληξη που προκάλεσε το Spider-Man και η ομορφιά των Shadow of the Colossus και Detroit: Become Human συντέλεσαν στην ολοκλήρωση μία άκρως θετικής χρονιάς για την Sony, που στηρίχτηκε για ακόμα μία φορά στα exclusives της για να κάνει την διαφορά. Δεδομένου του ότι τα Days Gone, Ghost of Tsushima, Death Stranding και The Last of Us Part II συνεχίζουν να αναπτύσσονται, ενδέχεται το 2019 να είναι ένα έτος “φωτιά” για την Sony.

Την μεγαλύτερη πτώση την σημείωσε η Nintendo η οποία ετοίμασε projects όπως το Nintendo Labo, που δεν είχαε την απήχηση που θα περίμενε. Αν δεν είχαμε την κυκλοφορία του καταπληκτικού Super Smash Bros. Ultimate λίγο πριν το τέλος του 2018, θα μιλούσαμε για μία εφιαλτική χρονιά για την Nintendo, ειδικά σε σύγκριση με το 2017 όπου μας έδωσε τα The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Super Mario Odyssey και Mario Kart 8 Deluxe. Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το τι ετοιμάζει στο μέλλον, ωστόσο η παρουσία της μέσα στο 2018 δεν μπορεί σε καμία των περιπτώσεων να θεωρηθεί αντάξια αυτής του 2017. Ευελπιστούμε πως οι κάτοχοι του Switch θα δικαιωθούν περισσότερο για την επιλογή τους φέτος.

Σε ρηχά νερά κινήθηκε και η Microsoft, αφού το φετινό της ρόστερ δεν κατάφερε να συγκλονίσει αν εξαιρέσουμε το Forza Horizon 4, το οποίο δεν μπορούσε να συγκριθεί με κανένα άλλο Racing. Οι υπόλοιπες μονάδες της, όπως τα Sea of Thieves και State of Decay 2 δεν αποδείχθηκαν τόσο δυνατές ούτε φέτος. Το ευχάριστο της υπόθεσης είναι πως στην E3 ανακοινώθηκε πως η Microsoft ενέταξε στο δυναμικό της αρκετές εταιρείες ανάπτυξης, όπως η Ninja Theory, που ελπίζουμε πως θα προσφέρουν ποιοτικούς first-party τίτλους για το Xbox One. Γενικά, ολόκληρη η παρουσία της Microsoft και ο αέρας που είχε ο Phil Spencer στην σκηνή ήταν διαφορετική στην έκθεση και έδειξαν πως το μέλλον του Xbox επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις. Μακάρι, διότι όσο εξακολουθεί να έχει στον έλεγχό της το Xbox One X, την ισχυρότερη κονσόλα που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα, το potential της εταιρείας είναι τεράστιο.

Οι PC gamers σίγουρα δεν έχουν πολλές κυκλοφορίες από τις οποίες μπορούν να είναι ευχαριστημένοι. Βέβαια, η πλειονότητά τους έχει στραφεί στα Battle Royale που βελτιώθηκαν το 2018 και συνεχίζουν να ακμάζουν. Ο κόσμος που παίζει Fortnite πλέον δεν μπορεί να μετρηθεί, ενώ υπάρχουν πολλοί developers που θέλουν να δανειστούν την παραπάνω συνταγή για να “κλέψουν” λίγη από την επιτυχία τους. Δεν είναι τυχαίο πως games όπως τα Call of Duty: Black Ops 4 και Battlefield V, τίτλοι που ανήκουν σε franchises μεγάλης ιστορίας, απέκτησαν και αυτά με την σειρά τους ένα mode τέτοιου είδους για να τραβήξουν τα βλέμματα πάνω τους. Το ποιος το εφάρμοσε καλύτερα θα φανεί στο χειροκρότημα.

Συνολικά, το 2018 μπορεί να θεωρηθεί μία εξαιρετική χρονιά για το gaming, αφού τα triple A games που κυκλοφόρησαν έσπασαν και συνεχίζουν να σπάνε τα ταμεία. Καθεμία από τις “μεγάλες” εταιρείες της βιομηχανίας είχε έστω έναν κορυφαίο τίτλο, αν όχι περισσότερους, για να προσφέρει στο κοινό, δημιουργώντας κατά αυτό τον τρόπο ένα lineup που δύσκολα συναντάμε σε ένα χρονολογικό έτος, στον χώρο του gaming. Με τα games που ήδη έχουν ανακοινωθεί για το 2019, δεν αποκλείεται η φετινή χρονιά να αποδειχθεί ακόμα καλύτερη, ωστόσο κρατήστε μικρό καλάθι και ας περιμένουμε με ανυπομονησία και μετριοφροσύνη τα όσα έχει να μας προσφέρει η φετινή χρονιά.

Ευχαριστούμε πολύ για την στήριξη που δείχνετε στα reviews μας και σας υποσχόμαστε πως και το 2019 θα σας παρέχουμε αμέτρητες κριτικές για τα video games που ενδιαφέρεστε. Από όλη την συντακτική ομάδα του GameWorld και το Community Support σας ευχόμαστε Καλή Χρονιά με δύναμη, υγεία και πολλά games!

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Comments  

#1 akiszax (Level21) 02/01/2019 14:09
Ολοι οι συντάκτες καθε φορά δινουν το καλύτερο τους εαυτο, ωστε να μεταδώσουν σε εμας την καλύτερη περιγραφή για το κάθε game η hardware. Παντα με τα υπέρ και τα κατά που εχει το καθένα. Keep good work !!
#2 Afetus (Level20) 04/01/2019 00:14
Άλλη μια φανταστική χρονιά για το gaming! Πανέτοιμοι για το 2019.