Top 10: Τα καλύτερα games Ολυμπιακών Αγώνων

Hot
Γιώργος Λόλας
Γιώργος Λόλας

Γιώργος Λόλας  

Press Start: Η στήλη των αναγνωστών μαζί σας κάθε Δευτέρα. Ελάτε να συζητήσουμε μαζί ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τα video games.
 
0.0 (0)
0 1 0 0 0
Top 10: Τα καλύτερα games Ολυμπιακών Αγώνων

Top 10: Τα καλύτερα games Ολυμπιακών Αγώνων

Πληροφορίες

Κυκλοφορία
0000-00-00

On your marks, get set, go!

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, αποφασίσαμε να σας παραθέσουμε τα καλύτερα video games που έχουν ως θέμα τους αυτή την αθλητική διοργάνωση. Για την ιστορία, η Ελλάδα έχει κερδίσει έως τώρα έξι Ολυμπιακά μετάλλια (τρία χρυσά, ένα αργυρό και δύο χάλκινα). Στο υψηλότερο βάθρο ανέβηκαν ο Λευτέρης Πετρούνιας (Ενόργανη γυμναστική, Κρίκοι), η Άννα Κορακάκη (Σκοποβολή) και η Κατερίνα Στεφανίδη στο Άλμα επί κοντώ. Ο Σπύρος Γιαννιώτης μας συγκίνησε με την υπερπροσπάθειά του στην Μαραθώνια κολύμβηση, όπου απέσπασε το αργυρό μετάλλιο, ενώ ο Παναγιώτης Μαντής μαζί με τον Παύλο Καγιαλή κέρδισαν το χάλκινο μετάλλιο στην Ιστιοπλοΐα.

Τα games με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες αποτελούν ένα υποείδος των Sports games και ένα από τα παλαιότερα genres στην βιομηχανία των video games. Παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά το 1983 με το κλασικό πλέον Track & Field της Konami, η οποία ήταν… μανούλα σε αυτό το είδος, αναπτύσσοντας συνολικά 13 Olympic games. Τις δεκαετίες του ’80 και ’90 συναντάμε επίσης τις Epyx, Ocean Software, Accolade και U.S. Gold, οι οποίες κατάφεραν να πρωταγωνιστήσουν σε αυτό το genre, με τα games τους να γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία.

Το χαρακτηριστικό γνώρισμα των games που θα δούμε παρακάτω, είναι ο χειρισμός τους που ανάλογα με την περίπτωση βασίζεται στο button mashing (μανιώδες πάτημα των action buttons) ή/και το joystick waggling, όπου κουνάμε με μανία δεξιά-αριστερά το joystick. Μετά το Track & Field του 1983, ακολούθησαν δεκάδες ακόμη games, πολλά από τα οποία έχουν γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά τους στο πάνθεον της ιστορίας των video games, ειδικότερα στις 8-bit και 16-bit εποχές. Μέσα από το παρόν Top 10, θα δούμε μαζί τα games που ξεχώρισαν έως και σήμερα.

10) Daley Thompson’s Decathlon (1984)
Developer: Ocean Software
Πλατφόρμες: Commodore 64, Amstrad CPC, Sinclair ZX Spectrum

Ο Daley Thompson έχει αναγνωριστεί ως από τους κορυφαίους Δεκαθλητές όλων των εποχών, μετά τα τέσσερα παγκόσμια ρεκόρ που πέτυχε και τα δύο Ολυμπιακά μετάλλια που κέρδισε το 1980 και το 1984. Όπως είναι λογικό, ήταν θέμα χρόνου ο Thompson να αποκτήσει το δικό του video game. Το Daley Thompson’s Decathlon περιλαμβάνει και τα 10 events του αγωνίσματος, τα οποία χωρίζονται σε δύο ημέρες. Ξεκινάτε με τρεις ζωές και αν δεν καταφέρετε να πιάσετε το όριο σε κάθε αγώνισμα, χάνετε μια ζωή, ενώ ολοκληρώνοντας με επιτυχία και το τελευταίο αγώνισμα, το παιχνίδι ξεκινάει από την αρχή σε μεγαλύτερο επίπεδο δυσκολίας.

Ανάλογα με την πλατφόρμα που το παίζατε, σας ζητούσε είτε να πατήσετε γρήγορα δύο κουμπιά (ένα για κάθε πόδι) ή να μετακινήσετε το joystick όσο πιο γρήγορα μπορείτε δεξιά-αριστερά. Έχει μείνει στην ιστορία ως “Joystick Killer” λόγω του… τρελού joystick waggling που απαιτούσε, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να σπάσουν πολλά χειριστήρια/πληκτρολόγια. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα credits παίζει η βραβευμένη με Όσκαρ μουσική του Έλληνα συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου (γνωστός ως Vangelis), την οποία είχε γράψει το 1982 για την ταινία Οι Δρόμοι της Φωτιάς. Το 1984 είχε κερδίσει το βραβείο Best Arcade-Style Game of the Year από τα Golden Joystick Awards, ενώ ήταν το game με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στο ΖΧ Spectrum το τέταρτο τρίμηνο της ίδιας χρονιάς.


9) Olympic Gold: Barcelona ’92 (1992)

Developer: U.S. Gold (Game Gear), Tiertex Design Studios (Mega Drive, Master System)
Πλατφόρμες: Sega Game Gear, Sega Mega Drive, Sega Master System

Το επίσημο game των Ολυμπιακών Αγώνων της Βαρκελώνης κυκλοφόρησε το 1992 από τις U.S. Gold και Tiertex Design Studios. Επίσημος χορηγός του Olympic Gold ήταν η Coca Cola, το σήμα της οποίας εμφανίζεται στο μπροστινό μέρος του κουτιού του παιχνιδιού, καθώς και μέσα στο ίδιο το game μέσω ενός ιπτάμενου ζέπελιν. Περιλαμβάνει επτά αγωνίσματα, στα τέσσερα από τα οποία πρέπει να επιδοθείτε σε button mashing.

Οι επτά χώρες του παιχνιδιού (Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, Ιαπωνία και η Unified Team) δεν αντιπροσωπεύονται από πραγματικούς αθλητές, παρόλα αυτά, καθένας τους παρουσιάζει διαφορετικά στατιστικά, κάνοντάς τους πιο δυνατούς ή πιο αδύναμους σε συγκεκριμένα αγωνίσματα. Όσον αφορά τα modes, μπορείτε να κάνετε Practice, να παίξετε αγωνίσματα της επιλογής σας ή να πάρετε μέρος σε όλα τα events σε τρία διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας.


8) Hes Games (1984)

Developer: 321 Software
Πλατφόρμες: Commodore 64

Το Hes Games κυκλοφόρησε το 1984, αρχικά από την 321 Software για το θρυλικό Commodore 64. Αργότερα, ακολούθησε μια βελτιωμένη έκδοσή του η οποία διατέθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Αμερική ως Go For The Gold και Gold Medal Games αντίστοιχα. Ανάμεσα στα αγωνίσματά του, συναντάμε την τοξοβολία, τα 110 μέτρα με εμπόδια και τις καταδύσεις, ενώ στα reviews των περιοδικών της εποχής (στα οποία απέσπασε υψηλότατες βαθμολογίες), γινόταν λόγος για το αγώνισμα της άρσης βαρών. Αξίζει να σημειωθεί ότι μπορούσατε να έρθετε αντιμέτωποι με τις προσωπικές σας επιδόσεις.


7) The Activision Decathlon (1983)

Developer: Activision
Πλατφόρμες: Atari 2600, Atari 8-bit family, Atari 5200, ColecoVision, Commodore 64, MSX

Ο 62χρονος David Crane, “παλαίμαχος” προγραμματιστής και designer της Activision και συνιδρυτής της Skyworks Technologies, έχει εργαστεί σε αρκετά ιστορικούς τίτλους όπως τα Pitfall! και Grand Prix. Το 1983 ανέπτυξε το The Activision Decathlon, προσθέτοντας το όνομα του γνωστού publisher στη λίστα με τις δεκάδες εταιρείες που ασχολήθηκαν με τα games Ολυμπιακών Αγώνων. Το The Activision Decathlon (αργότερα πλασαρίστηκε απλά ως Decathlon) κυκλοφόρησε αρχικά για το Atari 2600, ενώ αργότερα μεταφέρθηκε σε περισσότερες πλατφόρμες, μεταξύ των οποίων τα Commodore 64 και ColecoVision.

Έως τέσσερις παίκτες μπορούν να πάρουν μέρος σε δέκα διαφορετικά αγωνίσματα όπως το Ακόντιο, τα 100 και 400 μέτρα, το Άλμα εις ύψος, η Δισκοβολία και τα 1500 μέτρα. Έγινε ιδιαίτερα γνωστό για την φθορά που προκαλούσε στα χειριστήρια, λόγω του γνωστού χειρισμού με το button mashing και το joystick waggling. Η Activision πρόσθεσε το Decathlon στο Activision Anthology που κυκλοφόρησε μεταξύ άλλων για PC, PS2 και PSP. Η αυθεντική έκδοση για Atari 2600 είχε λάβει ιδιαίτερα θετικές κριτικές, χαρακτηρίζοντάς το ως “θρίαμβο του ευφάνταστου προγραμματισμού”.


6) Mario & Sonic at the Olympic Winter Games (2009)

Developer: Sega, Racjin
Πλατφόρμες: Wii, Nintendo DS

Τι γίνεται όταν δύο παγκοσμίως γνωστοί mascots ενώνουν τις δυνάμεις τους; Το αποτέλεσμα είναι το Mario & Sonic at the Olympic Winter Games, ένα ιδιαίτερο Sports/Party game που έχει ως θέμα του τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Βανκούβερ, έχοντας μάλιστα τα επίσημα δικαιώματα από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (International Olympic Committee, IOC).

Πρόκειται για το τρίτο (και πιο αξιόλογο) crossover όπου πρωταγωνιστούν χαρακτήρες από τα σύμπαντα των Super Mario και Sonic. Κυκλοφόρησε το 2009 για Wii και DS, με την έκδοση για την φορητή κονσόλα της Nintendo να λαμβάνει πιο θετικές κριτικές όσον αφορά το gameplay. Έχοντας τον ρόλο του Mario ή του Sonic, λαμβάνετε μέρος σε πραγματικά αγωνίσματα όπως το Alpine Skiing (downhill και giant slalom), Ski Jumping, Speed Skating, Ice Hockey και Curling, ενώ περιλαμβάνονται και Dream Events, τα περισσότερα από τα οποία πρέπει να ξεκλειδώσετε.

Το παρόν δίνουν όλοι οι χαρακτήρες από τα προηγούμενα games, καθώς και τέσσερις νέοι, ενώ ως playable χαρακτήρες εμφανίζονται και τα Miis στην έκδοση του Wii. Στους playable characters συναντάμε μεταξύ άλλων τους Mario, Luigi, Yoshi, Peach, Sonic, Tails, Knuckles, Dr. Eggman και διάφορες παραλλαγές του Sonic. Στο Wii γίνεται χρήση των motion controls, καθώς και του Wii Balance Board. Εν τω μεταξύ, περιείχε και σενάριο με boss fights, όπου ο Dr. Eggman και ο Bowser προσπαθούν να διακόψουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με την απαγωγή των Snow Spirits.


5) Caveman Ugh-lympics (1988)

Developer: Dynamix, Data East USA
Πλατφόρμες: Commodore 64, DOS, NES

Αναμφίβολα το πιο ιδιαίτερο game της λίστας, το Caveman Ugh-lympics της Electronic Arts σας δίνει τον ρόλο… προϊστορικών αθλητών! Η ιστορία λέει ότι ο πρώτος καταγεγραμμένος εορτασμός Ολυμπιακών Αγώνων στην αρχαιότητα ήταν το 774 π.Χ.. Το Ugh-lympics όμως έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα, αφού μας δείχνει ξεκάθαρα ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες υπήρχαν από την Εποχή του Λίθου!

Στα αγωνίσματα συναντάμε έξι κουλά events. Στο Saber Race τρέχετε σε αγώνα δρόμου την ώρα που σας κυνηγάει μια τίγρης, το Matetoss θυμίζει την Σφυροβολία με την διαφορά ότι πετάτε… την γυναίκα σας. Στο Firemaking πρέπει να ανάψετε φωτιά πιο γρήγορα από τον αντίπαλό σας, στο Clubbing πέφτει ξύλο, στο Dino Race τρέχετε όντας στην πλάτη ενός δεινόσαυρου, ενώ τέλος το Dino Vault είναι το αντίστοιχο Άλμα επί Κοντώ, αλλά πηδάτε επάνω από έναν Τυραννόσαυρο!


4) Konami ’88 (1988)

Developer: Konami
Πλατφόρμες: Arcade

Η Konami θεωρείται… μανούλα στα games Ολυμπιακών Αγώνων και αυτό φαίνεται και μέσα από το Konami ’88. Πρόκειται ουσιαστικά για το τρίτο μέρος της σειράς Track & Field, το οποίο παρουσιάζεται με βελτιωμένα γραφικά και ήχο. Βασίζεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ, αν και δεν είχε τα επίσημα πνευματικά δικαιώματα.

Για να προχωρήσετε στο επόμενο event, πρέπει να καταφέρετε να πάρετε το χρυσό μετάλλιο. Στα εννέα αγωνίσματα συμπεριλαμβάνονται η Σκυταλοδρομία, το Άλμα εις Μήκος, το Άλμα εις Ύψος και η Τοξοβολία, ενώ αν κάνατε συγκεκριμένες επιδόσεις σε κάποιο event, λαμβάνατε επιπλέον πόντους. Βασίζεται και αυτό στο button mashing μηχανισμό στα περισσότερα αγωνίσματα.

3) Athlete Kings (1994)
Developer: Sega
Πλατφόρμες: Arcade, Sega Saturn, PS2

Γνωστό και ως Decathlete στην Αμερική, το Athlete Kings κυκλοφόρησε το 1994 από την Sega και κατάφερε να γίνει ιδιαίτερα αγαπητό. Αρχικά είχε κυκλοφορήσει για τα Arcade, παρόλα αυτά είχαμε την διάθεση ενός πολύ καλού port για το Sega Saturn, ενώ το 2004 κυκλοφόρησε και για το PS2 αποκλειστικά στην Ιαπωνία μέσω του Sega Ages 2500.

Στα δέκα events σκοπός σας είναι να περάσετε επιτυχώς από τα qualifications πιάνοντας τις ζητούμενες επιδόσεις.  Υπάρχουν οκτώ αθλητές για να επιλέξετε, με τον καθένα να διαθέτει διαφορετικά stats και υποστηρίζει multiplayer δύο παικτών, με τις υπόλοιπες θέσεις να συμπληρώνονται από το A.I.


2) Summer Games (1984)

Developer:  Epyx Games
Πλατφόρμες: Commodore 64, Amiga, Apple II, Atari 2600, Atari 7800, Atari 8-bit, Master System, ZX Spectrum

Το 1984 η Epyx κυκλοφορεί έναν από τους καλύτερους εκπροσώπους των Ολυμπιακών Αγώνων στα video games. Το παιχνίδι παρουσιάζεται ως ένας διαγωνισμός με την ονομασία Epyx Games (μιας και δεν κατείχε τα επίσημα δικαιώματα) και οκτώ παίκτες επιλέγουν ο καθένας μια από τις ισάριθμες χώρες για να την εκπροσωπήσουν στους αγώνες.

Στα events συναντάμε το Άλμα επί Κοντώ, Καταδύσεις, Skeet Shooting, Ενόργανη Γυμναστική, Κολύμβηση και άλλα. Σας δίνεται η δυνατότητα να παίξετε μεμονωμένα αγωνίσματα, να κάνετε practice ή να παίξετε σε όλα τα events διαδοχικά. Το Summer Games (και οι συνέχειές του) απέσπασε θετικότατες κριτικές και έμεινε στην ιστορία ως ένα από τα πιο δημοφιλή games του Commodore 64.


1) Track & Field (1983)

Developer: Konami
Πλατφόρμες: Arcade, Apple II, Atari 2600, MSX, NES, Game Boy, Amstrad CPC, ZX Spectrum, Nintendo DS

Η Konami ξεκίνησε την… σταδιοδρομία της στα games του είδους με τον καλύτερο τρόπο, κυκλοφορόντας το 1983 τον βασιλιά των games με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το Track & Field έμεινε στην ιστορία όχι μόνο για την ποιότητά του για τα δεδομένα της εποχής, αλλά γιατί ήταν αυτό που έδωσε το έναυσμα σε δεκάδες εταιρείες να ασχοληθούν με το είδος και να το εξελίξουν.

Το απλό gameplay που βασίζεται στο button mashing, τα χαριτωμένα γραφικά, το multiplayer με έως τέσσερις παίκτες και τα έξι αγωνίσματά του, ήταν ικανά να το φέρουν στην κορυφή των προτιμήσεων κάθε gamer. Όπως και στα sequels αργότερα, στο Track & Field θυμάμαι ότι χρησιμοποιούσαμε διάφορα τεχνάσματα για να πατάμε τα κουμπιά στο Arcade πιο γρήγορα, όπως για παράδειγμα τα… πούλια από τάβλι, τα οποία περνούσαμε γρήγορα πάνω από τα δύο running buttons.

Αυτά είναι τα 10 καλύτερα video games που έχουν ως βασικό τους θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όπως παρατηρήσατε, τα περισσότερα εξ αυτών αφορούν retro games, αφού τα επίσημα games δεν κατάφεραν να διακριθούν. Ένα από τα λιγοστά licensed games που αξίζουν είναι το Beijing 2008, το οποίο όμως δεν κατάφερε να πλασαριστεί στη λίστα, αφού την θέση του πήρε το Daley Thompson’s Decathlon στη δέκατη θέση.

Στα υπόλοιπα games που αξίζουν να αναφερθούν, συναντάμε το London 2012, το Hyper Sports, τους Track & Field αγώνες του Kinect Sports και το Izzy’s Quest for the Olympic Rings, το οποίο αποτελεί ένα ενδιαφέρον Platform με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το ταμείο δείχνει χιλιάδες σπασμένα χειριστήρια, πολλά νεύρα, αλλά και πολλή διασκέδαση και χαβαλέ, ειδικά στο multiplayer ενάντια σε φίλους. Εμείς αυτό που ελπίζουμε, είναι να δούμε σύντομα ένα νέο game αυτού του genre να πρωταγωνιστεί ξανά, μεταφέροντας επιτέλους τους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσω ενός αξιόλογου game και όχι μέσω μιας… αρπαχτής.

Επόμενο Best Of
Εσείς με ποιο game Ολυμπιακών Αγώνων σπάσατε τα περισσότερα χειριστήρια; Γράψτε μας τα σχόλιά σας στο κάτω μέρος του άρθρου.

Ψηφίστε για το επόμενο Best Of που αφορά τους 10 καλύτερους developers στο forum topic της στήλης Best Of. Δείτε επίσης το προηγούμενο Top 10 που αφορά τα καλύτερα mobile games του 2016.

Συζητήστε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 και τις ελληνικές επιτυχίες σε αυτό το forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Comments  

#1 +2 Miatakias (Level16) 21/08/2016 19:42
Πολυ καλο αρθρο , να συγχαρουμε τους Ελληνες αθλητες που για τα "κυβικα' τις Ελλαδας τα πηγαν πολυ καλα και εγω προσωπικα ειμαι πιο υπερηφανος απο τις αντοιστηχες ολυμπιαδες του 1996 - 2000 π.χ που πηραμε περισσοτερα μεταλλια αλλα τα περισσοτερα ηταν στην αρση βαρων που ολοι ξερουμε οτι κανενας απο αυτους που πηραν μεταλλιο ηταν πραγματικα ελληνας (δεν ειναι ρατσιστικο αυτο) αλλα και την υποθεση ντοπε που ακολουθησε..
Τωρα για τα παιχνιδια το πρωτο μου ηταν το olympic gold barcelona 92' σε MASTER SYSTEM μου αρεσε πολυ..Noμιζω οτι αδικης το international track & field του PS1 του 1996 https://www.youtube.com/watch?v=9R9MOEXCQ2A αυτο για μενα ειναι το καλυτερο απο αυτα που εχω παιξει με τρολιες τυπου στο αλμα εις μηκος καμια φορα αν ηταν πολυ χαμηλο το αλμα εβγαινε ενας τυφλοποντικας και κοιταγε ή αν στο ακοντιο εβαζες πολυ υψος πετυχενες ενα διαστημοπλοιο μικρο που επεφτε μαζι με το ακοντιο καρφομενο επανο του..Eπιπλεον το sydney 2000 https://www.youtube.com/watch?v=-O9p1dTO6rE ηταν αρκετα καλο σε PS1..Τα τελευται 2 που επαιξα ηταν οι ολυμπιαδες σε πεκινο 2008 και το λονδινο 2012 αλλα ηταν και τα δυο μετρια.Το ιδιαιτερο με τα ολυμπιακα παιχνδια ειναι οτι κουραζεσαι πατωντας οσο γρηγοροτερα μπορεις τον συνδιασμο 2 η περισσοτερων κουμπιων πραγμα που εξομοιονει κατα καποιον τροπο την κουρασει αλλα και τον συγχρονισμο των αληθινων αγωνισματων.. Κριμα που φετος δεν βγηκε ολυμπιακο παιχνιδι γιατι καποτε ημουν μεγαλος φαν , επισης η απουσια τεννις παιχνιδιου τα ταλευταια χρονια με στεναχορει , ειδικα εγω που εχω pc το τελευταιο σοβαρο παιχνιδι ειναι το virtua tennis 4 (δυστηχως τα top spin 3-4 δεν βγηκαν ποτε σε pc) και ουτε EA βγαζει το αντιστοιχο δικο της τωρα πια..Κριμα..
#2 +1 Manos (Level39) 21/08/2016 20:39
Το μοναδικό Top 10 στο οποίο έχω παίξει ένα και μόνο παιχνίδι, το Track & Field που φιγουράρει στην πρώτη θέση και αυτό σε emulator!
Πολύ εξειδικευμένη κατηγορία και όπως είπε και ο Miatakias συγχαρητήρια επί τη ευκαιρία στους Έλληνες αθλητές που μας έκαναν περήφανους.
#3 +1 Blood King (Level25) 21/08/2016 21:31
Έχω σπάσει κάτι joystick στο Decathlon της Activision, τεράστιος τίτλος για την εποχή του και θυμάμαι το θρυλικό Daley Thompson’s Decathlon. Συγκινητική η λίστα που μας θυμίζει μεγάλες στιγμές της gaming πορείας μας, θα πρότεινα επίσης και περαιτέρω εμπλουτισμό της με τους πιό πρόσφατους τίτλους στην κατηγορία που δυστυχώς δεν είναι και πολλοί.
#4 +1 ashbringer (Level25) 22/08/2016 10:53
Συγχαρητήρια στους Έλληνες αθλητές οι οποίοι απέδειξαν πόσο μεγάλη είναι η ελληνική ψυχή και πραγματικά χωρίς καμία βοήθεια απο το ελληνικό κράτος κατάφεραν να βρίσκονται πρώτοι στις κατατάξεις και πρώτοι στην καρδιά μας.Πολύ ωραίο άρθρο απο τον Γιώργο και είναι κρίμα που τώρα τελευταία δεν βγαίνουν παιχνίδια που αφορούν ολυμπιακούς αγώνες.Το track and field το είχα λιώσει απίστευτα και πιστεύω πως και τώρα μετά απο τόσα χρόνια μπορώ να κάτσω και να ασχοληθώ με την ίδια πόρωση.
#5 +1 Asxetoss (Level19) 22/08/2016 15:49
Πωπω όταν είδα το νούμερο 1 με πήγες πολύ πίσω ,σε μια άκυρη κονσολα και σε μια ασπρόμαυρη τηλεόραση που είχε ξεμείνει στο δωμάτιο μου να λιώνω με τις ώρες το συγκεκριμένο ,Εκτός από αυτό είχα ασχοληθεί και με ένα ακόμα πιο σύγχρονου παιχνιδι ολυμπιακών αγώνων το οποίο μου διαφεύγει τωρα πιο ακριβώς ήτανε.