- Μόνιμες Στήλες
- Best Of
- Top 10: Τα καλύτερα SNES games
Top 10: Τα καλύτερα SNES games
HotTop 10: Τα καλύτερα SNES games
Πληροφορίες
Retro ποιότητα και νοσταλγία!
To Super Nintendo Entertainment System ή αλλιώς SNES, κυκλοφόρησε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και έμεινε στην ιστορία σαν μία από τις πιο αγαπημένες κονσόλες τέταρτης γενιάς.
Η επιτυχία του SNES σε παγκόσμια κλίμακα ήταν τεράστια, μάλιστα ανταγωνίστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα τις κονσόλες πέμπτης γενιάς που ήδη είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν από το 1993 μέχρι και την κυκλοφορία του Nintendo 64 το 1996. Αξίζει να σας θυμίσουμε πως την εποχή εκείνη ο ανταγωνισμός μεταξύ Nintendo και Sega βρισκόταν στο αποκορύφωμά του και το SNES κατάφερε να “νικήσει” τον αντίπαλό του, το Sega Mega Drive, πουλώντας κοντά στις 50 εκατομμύρια κονσόλες, έναντι 29 εκατομμυρίων για την Sega κάνοντας μάλιστα παγκόσμιο ρεκόρ για τις κονσόλες της τέταρτης γενιάς. Πρόκειται για μία ιδιαίτερη κονσόλα, που κουβαλάει τις παιδικές και νεανικές αναμνήσεις εκατομμύρια ανθρώπων και κέρδισε και μία ξεχωριστή θέση σε ένα παλιό δικό μας Top 10.
Σε αυτό το Top 10 θα παρουσιάσουμε τα 10 καλύτερα SNES games, όπως τα ψηφίσατε εσείς και τα αποφάσισε η συντακτική ομάδα του GameWorld. Θυμίζουμε πως η διαδικασία ψηφοφορίας έχει αλλάξει. Για κάθε 5 ψήφους αναγνωστών στο Forum επιλέγουμε έναν τίτλο για να εισαχθεί στην δεκάδα. Στους 25 ψήφους σας που είναι και το "ταβάνι" επιλέξουμε 5 από τα 10 games. Το προηγούμενο Top 10 αφορούσε τους 10 μεγαλύτερους κακούς στο σύμπαν του Warcraft.
Να θυμάστε ότι οι επιλογές της συντακτικής ομάδας, όπως και οι δικές σας, είναι καθαρά υποκειμενικές. Μπορεί να μην δείτε τον δικό σας τίτλο ή να τον δείτε σε κατώτερη θέση απ’ ότι πιστεύετε ότι αξίζει, αυτό όμως δεν μειώνει την αξία του, καθώς ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος.
10: Killer Instinct
Rareware
Arcade (28/6/94), SNES (30/8/95), Game Boy (1995)
Το Killer Instinct ήταν αρχικά σχεδιασμένο να κυκλοφορήσει για το Nintendo 64 σαν ένας από τους αρχικόυς τίτλους της κονσόλας καθώς μαζί με το Racing, Cruis’n USA ήταν από τους πρώτους που είχαν ανακοινωθεί. Παρ’ όλα αυτά, διάφορα τεχνικά προβλήματα που καθυστέρησαν την κυκλοφορία του Nintendo 64 ανάγκασαν την εταιρεία να αναθεωρήσει και τελικά να το παρουσιάσει στο SNES τον Αύγουστο του 1995.
Το σύστημα μάχης του Killer Instinct –που ήταν εμπνευσμένο από το Mortal Kombat και το Street Fighter- εμφάνιζε κάποιες πρωτότυπες κινήσεις όπως τις Combo Breaker και Combo Opener που πέρα από το fighting του έδιναν μία γεύση στρατηγικής κυρίως λόγω της πολυπλοκότητας των κινήσεων αυτών. Επίσης, ευχάριστη πινελιά στο gameplay του Killer Instinct ήταν και ο εκφωνητής των αγώνων που ανακοίνωνε το κάθε combo με το όνομά του όταν κάποιος παίχτης το ολοκλήρωνε με επιτυχία. Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τον πετυχημένο τεχνικό τομέα έκαναν το Killer Instinct ένα από τα αγαπημένα fighting του SNES που, όπως αναφέραμε και πιο πάνω, εκείνη την εποχή «πάλευε» ενάντια σε κονσόλες πέμπτης γενιάς και χρειαζόταν έναν δυνατό τίτλο ώστε να μείνει ανταγωνιστικό.
9: Teenage Mutant Ninja Turtles IV: Turtles In Time
Konami
Arcade (18/9/1991), SNES (19/11/1992)
Όπως πολύ σωστά αναφέρει ο Γρηγόρης Βούλγαρης σε προηγούμενο άρθρο της στήλης Best of, οι Teenage Mutant Ninjas Turtles (για εμάς Χελωνονιτζάκια) είναι μία από τις πιο πετυχημένες μεταφορές κόμικ σε animated σειρά. Θυμίζουμε πως η animated σειρά των αγαπημένων μας νίντζα είναι εμπνευσμένη από ένα “one-shot” κόμικ γραμμένο από τους Kevin Eastman και Peter Laird, που λόγω της μεγάλης επιτυχίας του κυκλοφόρησε περισσότερα τεύχη και αργότερα στα τέλη του 1987 μεταφέρθηκε στην μικρή οθόνη όπου έγινε παγκοσμίως γνωστό. Η τεράστια επιτυχία της σειράς οδήγησε σε ταινίες στην μεγάλη οθόνη (όχι με την ίδια επιτυχία) αλλά και σε ένα sequel από video games.
To Turtles In Time είναι ένα beat ‘em up που κυκλοφόρησε αρχικά για Arcade και ένα χρόνο αργότερα μεταφέρθηκε και στο SNES. Θεωρείτε από τους πιο πετυχημένους τίτλους της σειράς καθώς την εποχή της κυκλοφορίας του οι χελώνες βρισκόταν στο απόγειο της «δόξας» τους. Ο κόσμος ζήταγε περισσότερες χελώνες, και σαν αντάλλαγμα πήρε έναν τίτλο με ενδιαφέρον σενάριο, που περιλαμβάνει ταξίδια στον χρόνο, δυνατό beat ‘em up gameplay και εξαιρετικά γραφικά καθώς η έντονη παλέτα χρωμάτων που χρησιμοποιείτε προσφέρει μία απολαυστική εμπειρία. Ίσως το μόνο αρνητικό με την έκδοση του Turtles In Time για το SNES ήταν το Multiplayer, καθώς μπορούσαν να παίζουν ταυτόχρονα μόνο 2 παίκτες σε αντίθεση με το Arcade που έδινε την δυνατότητα για τέσσερα άτομα.
8: Super Mario World
Nintendo EAD
SNES (11/4/92)
Το Super Mario World είναι ο τίτλος που έκανε τις περισσότερες πωλήσεις από οποιαδήποτε άλλον του SNES καθώς έφτασε τα 20 εκατομμύρια αντίτυπα. Γενικότερα, η επιτυχία του Super Mario World ήταν τόσο μεγάλη που από τις κονσόλες τέταρτης γενιάς το ξεπέρασε μόνο το Tetris του Game Boy το οποίο έφτασε τα 35 εκατομμύρια πωλήσεις, αλλά σαφώς απευθυνόταν σε ένα πιο ευρύ κοινό.
Τα γεγονότα του Super Mario World λαμβάνουν χώρα ακριβώς μετά από αυτά του Super Mario Bros. 3 και το σενάριο είναι απλό και συνηθισμένο. Ο Ιταλός υδραυλικός και ο αδερφός του, ενώ “άραζαν” σε μία παραλία της Dinosaur Land, συνειδητοποιούν ξαφνικά πως η Πριγκίπισσα Toadstool έχει εξαφανιστεί. Κάπως έτσι, έχοντας και την βοήθεια του δεινοσαυράκου Yoshi, ξεκινούν την νέα περιπέτεια τους για να σώσουν την πριγκίπισσα από τα χέρια του μοχθηρού Bowser. To Super Mario World είναι ένας από τους καλύτερους 2D Platform τίτλους, παρότι στους retro fans υπάρχει μονίμως η διαφωνία ως προς τα πρωτότυπα στοιχεία σε σύγκριση με το Super Mario Bros. 3. Γεγονός είναι πάντως ότι πρόσθεσε πολλές νέες δυνάμεις, νέα είδη εχθρών και νέα μουσικά κομμάτια στο -για άλλη μια φορά- ξεχωριστό soundtrack του θρυλικού Koji Kondo που αποτελεί το "μηχανάκι" της Nintendo αφού έχει πάρει εργολαβία όλη τη σειρά απ' το Super Mario Bros. 2 κι έπειτα.
Σε αντίθεση με τα τρία ξεχωριστά Super Mario Bros. (και το λιγότερο γνωστό Mario Bros που προηγήθηκε όλων το 1983), οι 16-bit console fans της εποχής που ζητούσαν έναν δυνατό Mario τίτλο, στράφηκαν προς το Super Mario World το οποίο αποτέλεσε μονόδρομο για αυτούς χωρίς δεύτερη σκέψη. Το sequel άλλωστε ακολούθησε το 1995 όταν η κονσόλα πλησίαζε στη δύση της.
7: Super Metroid
Nintendo R&D1, Intelligent Systems
SNES (18/4/94)
Το Super Metroid αποτελεί τον τρίτο τίτλο της σειράς Metroid και κυκλοφόρησε στην Ευρώπη για το SNES τον Απρίλιο του 1994. Χρονικά το Super Metroid λαμβάνει χώρα αμέσως μετά τα γεγονότα του Metroid II, με πρωταγωνίστρια φυσικά την Samus Aran και το gameplay του συνδυάζει αρμονικά στοιχεία Action και Platform. Παρέχει μάλιστα ένα upgrade/power-up system που κανένας μελλοντικός τίτλος της σειράς δεν κατάφερε να ξεπεράσει.
Βάση σεναρίου βρισκόμαστε μετά τα γεγονότα του Metroid II, στον πλανήτη Zebes, εκεί όπου καλείστε να πάρετε πίσω ένα κλεμένο Metroid από την ομάδα πειρατών του διαστήματος. Το gameplay εστιάζει πολύ στην εξερεύνηση, ενώ με τα power-ups μεταβαίνετε σε μη προσβάσιμες περιοχές. Γενική η ατμόσφαιρά του, το gameplay, το soundtrack και ο σχεδιασμός των χαρακτήρων και των οπτικών εφέ μας άφησαν άφωνους. Εν κατακλείδι, όπως σας έχουμε αναφέρει σε ένα παλιότερο Top 10, το Super Metroid είναι ο καλύτερος τίτλος της σειράς.
6: Donkey Kong Country
Rare, Nintendo
SNES (21/11/94)
Ο αγαπητός Donkey Kong που ήταν μέχρι πρότινος μισητός αντίπαλος του Mario, όταν οι δυο τους πρωτοεμφανίστηκαν το 1980, δεν είχε ποτέ δικό του παιχνίδι. Η ιστορία τελικά τον δικαίωσε με το Donkey Kong Country, έναν τίτλο με βαρύ όνομα που κατάφερε και "ξεζούμισε" την υπολογιστική ισχύ του SuperNES, στέλνοντας σαφές μήνυμα στις κονσόλες 32-bit της εποχής και βάζοντας στην φαρέτρα της Nintendo άλλο ένα μεγάλο exclusive.
To Donkey Kong Country είναι το πρώτο παιχνίδι Donkey Kong στο οποίο δεν συμμετείχε στην ανάπτυξη ο Shigeru Miyamoto, δημιουργός/πατέρας του κόσμου του Mario. Παρόλα αυτά, κατάφερε να γίνει το δεύτερο σε πωλήσεις παιχνίδι στο SNES αμέσως μετά το Super Mario World. Βάση σεναρίου, ο Donkey Kong, μαζί με το ανηψάκι του τον Diddy Kong, αυτή την φορά δεν είναι εχθρός αλλά σύντροφός μας, σε μία αξέχαστη Platform περιπέτεια. Μαζί συμμετέχει και όλη η...οικογένεια, με αποκορύφωμα τον Kranky Kong. Ο σοφός...γέρος του παιχνιδιού δεν είναι άλλος απ' τον original Donkey Kong του 1980 που δίνει πλέον συμβουλές στη νέα γενιά (plot twist), με μπόλικο...trolling για τα δεδομένα της ηλικίας του!
Η υψηλή δυσκολία του παιχνιδιού, καθώς κατά πολλούς αποτελεί το δυσκολότερο Platform που έχει δημιουργήσει η Nintendo. Με βάση όμως την δυνατότητα save που υποστήριξε, η δυσκολία του αυτή σαφώς και δεν επηρέασε όσους το δοκίμασαν. Οι δύο γορίλες βρέθηκαν αντιμέτωποι με δυνατούς εχθρούς και ακόμη πιο δυνατά bosses, αποκτώντας πίσω τις...μπανάνες που τους έκλεψαν!
To Donkey Kong Country έχει εθιστικό και συνάμα διασκεδαστικό gameplay, κορυφαίο soundtrack, επαναστατικά γραφικά –ειδικά για τις κονσόλες 4ης γενιάς-, ενώ υπήρξε ο άσσος στο μανίκι της Nintendo, που πέτυχε πωλήσεις στη μεγαλύτερη μάζα χρηστών του SuperNES, που περίμενε να διασκεδάσει με την ψυχή της στα 16-bit, έστω για τελευταία φορά.
5: Chronο Trigger
Square Enix
SNES (11/3/95), PlayStation (2/11/99)
Το Chrono Trigger είναι ένα από τα πιο αγαπημένα JRPG που κυκλοφόρησε το 1995 για το SNES μόνο στην Αμερική και στην Iαπωνία. Στην Ευρώπη ήρθε με 14 χρόνια καθυστέρηση σε ένα port για το Nintendo DS που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2009.
Ο 2D κόσμος του αποτελούνταν από δάση, πόλεις και dungeons με την κάμερα να είναι top-down. Στόχος σας να αντιμετωπίσετε εχθρούς και να λύσετε γρίφους. Σημαντική καινοτομία για τα δεδομένα της εποχής οι τυχαίοι εχθροί που σας εμφανίζονταν. Στόχος σας ήταν -τι άλλο- απ' το να εξοπλιστείτε με gear και να πολεμήσετε τους εχθρούς, στεκώμενοι όρθιοι με το party σας σε κάθε μάχη. Το Active Time Battle 2.0 αποτέλεσε ένα κορυφαίο σύστημα μάχης με το οποίο διέπρεψε η σειρά, ενώ η αλλαγή θέσης των εχθρών στη μάχη άλλαζε επίσης διαρκώς τα δεδομένα.
Σας θυμίζουμε, πως η ομάδα της Square που βρισκόταν πίσω από το Chrono Trigger είχε το παρατσούκλι “The Dream Team” καθώς αποτελούνταν από μεγάλα ονόματα του χώρου του game develοpement όπως ο Hironobu Sakaguchi. Φυσικά η Dream Team πέτυχε τον στόχο της, καθώς παραχώρησε στο κοινό ένα JRPG με συναρπαστικό σενάριο και τεράστιο replayability.
4: Super Castlevania IV
Konami
SNES (23/11/1992)
"Ρίγος" και "ανατριχίλα" είναι οι λέξεις που μας έρχονται όποτε φέρνουμε στο μυαλό το soundtrack και τα χτυπήματα του κυνηγού βαμπίρ Simon Belmont, στο -κατά μία μεγάλη μερίδα χρηστών- καλύτερο 2D Castlevania όλων των εποχών. Χάρις σε αυτό αντιμετωπίσαμε δαίμονες, βρυκόλακες, βαμπίρ κι ένα σωρό πνεύματα του σκώτους με τρομακτική όψη. Η Konami παρέδωσε ένα άκρως ατμοσφαιρικό παιχνίδι που μπορεί να παιχτεί άνετα ακόμα και σήμερα.
Η διαφορά του τέταρτου μέρους της σειράς με το αρχικό Castlevania του 1986 για το NES, είναι τα ανώτερα γραφικά, η τρομακτική όψη των εχθρών και η αυξημένη δυσκολία. Τα boss fights του έδωσαν ρέστα κι άφησαν εποχή, κάνοντας κάθε προσπάθειά σας να μετράει. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν το απίστευτο soundtrack των Masanori Adachi και Taro Kudo.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Super Castlevania IV και το Super Metroid ήταν δύο τόσο πετυχημένοι 2D Platform Adventures που γέννησαν ένα ολόκληρο υπό-είδος παιχνιδιών γνωστά και ως Metroidvania (ή και ως Castleroid). To συγκεκριμένο sub-genre αφορούσε τους 2D platform τίτλους που έδιναν ιδιαίτερη έμφαση στο εξερευνητικό Action-Adventure gameplay.
Το Super Castlevania IV περιέχει δεκάδες είδη εχθρών, επικά boss fights, και μάχες με υψηλό βαθμό δυσκολίας. Η ατελείωτη δράση που προσφέρει και η μαγευτική ατμόσφαιρα που ο άριστος τεχνικός τομέας το ανάγει σε ένα από τα κορυφαία platform games που έχουν κυκλοφορήσει για το SNES και σίγουρα το καλύτερο της σειράς του.
3: Super Mario Kart
Nintendo EAD, Nintendo
SNES (21/1/1993)
To Super Mario Kart ήταν ουσιαστικά το πρώτο μεγάλο racing της Nintendo και ο Shigeru Miyamoto για άλλη μία φορά ξεπέρασε τον εαυτό του, καθώς προσέφερε στο κοινό ένα combat racing με απίστευτες καινοτομίες. Στο Super Mario Kart σας δίνεται η δυνατότητα να διαλέξετε έναν από τους οκτώ ήρωες του ρόστερ του Super Mario και να διαγωνιστείτε σε τέσσερα modes. Μπορείτε να παίξετε εναντίον άλλων επτά οδηγών στο Mario GP, σε time trials ή με τους φίλους σας στα δύο multiplayer modes που λειτουργούν με split-screen
Η μεγάλη καινοτομία του Super Mario Kart ήταν ο combat χαρακτήρας του. Σε όλα τα modes (εκτός του Time Trial) έχετε την δυνατότητα κατά την διάρκεια της πίστας να περάσετε πάνω από ερωτηματικά, τα οποία σας παρέχουν όπλα για να τα χρησιμοποιήσετε όπως επιθυμείτε, δηλαδή...πάνω στους αντιπάλους σας! Με την κίνηση αυτή ο Miyamoto «πάντρεψε» δύο διαφορετικά genres, έφερε την επανάσταση στο είδος και φυσικά αντιγράφτηκε πολλές φορές στο μέλλον από άλλους combat racing τίτλους όπως το Crash Team Racing του PlayStation 1 και πολλά άλλα. Εκτός του κλασικού Race mode, το Battle mode -στο οποίο πρέπει να χτυπήσετε τον αντίπαλό σας τρεις φορές με αντικείμενα- παίχτηκε ανελλιπώς από παρέες και αύξησε σημαντικά το replayability.
Το Super Mario Kart είναι το τρίτο σε πωλήσεις SNES game καθώς έφτασε τα 9 εκατομμύρια αντίτυπα, κάτι που είναι πολύ λογικό αν αναλογιστούμε τα εξαιρετικά γραφικά που πρόσφερε χάρις το Mode 7 της κονσόλας και το επαναστατικό gameplay.
2: Street Fighter II Turbo
Capcom
SNES (11/7/93)
To Street Fighter II ήταν ένας εξαιρετικος τίτλος που θα μπορούσε να φέρει την επανάσταση για την Capcom στο genre των 2D fighting. Παρ’ όλα αυτά το μόνο που κατάφερε ήταν να θέσει τις βάσεις για το επόμενο αριστούργημα της, καθώς οι ελλείψεις σε διάφορους τεχνικούς τομείς και το εξαιρετικά μικρό ρόστερ χαρακτήρων κρατήσαν το Street Fighter II στην σκιά. Λίγο αργότερα η Capcom κυκλοφόρησε το Street Fighter II: Champion Edition για το Sega Mega Drive και το TurboGrafx-16 το οποίο, αν εξαιρέσουμε το μεγαλύτερο ρόστερ και κάποιες μικρές αλλαγές/διορθώσεις στον χειρισμό, δεν πρόσφερε τίποτα περισσότερο από την αρχική έκδοση.
Η ριζική αλλαγή για την Capcom ήρθε με το Street Fighter II Turbo που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 1993 για το SNES. Ήταν ομόφωνα ο καλύτερος τίτλος της σειράς αφού περιλάμβανε μόνο τα θετικά στοιχεία των προκατόχων του και παρουσίαζε πολλές νέες αναβαθμίσεις. Το ρόστερ ήταν το μεγαλύτερο δυνατό, ακολουθώντας την συνταγή του Champion Edition και πλεόν τα special moves και τα combos γινόντουσαν πολύ πιο γρήγορα. Η αλλαγή αυτή στο σύστημα μάχης απαιτούσε από τον χρήστη προσοχή και συγκέντρωση καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού.
Η διαδοχή του Street Fighter II Turbo έγινε από το Super Street Fighter II που πρόσθεσε νέους χαρακτήρες και κινήσεις στο ρόστερ. Το παιχνίδι παίχτηκε δυνατά στα Arcade ενώ επανακυκλοφόρησε το 2008 σε HD έκδοση με όνομα Super Street Fighter II Turbo HD Remix για το PSN και το Xbox Live Arcade.
1: The Legend of Zelda: A Link to the Past
Nintendo EAD, Capcom, Nintendo
SNES (24/9/92)
Παρ’ όλο που είναι ο τρίτος Zelda τίτλος της σειράς, θεωρείται prequel των άλλων δύο. Αρχικά κυκλοφόρησε στην Ευρώπη για το SNES στα τέλη του 1992 και αργότερα έγινε διαθέσιμο στο Game Boy Advance (2002) αλλά και στις Virtual consoles του Wii (2007) και του Wii U (2013).
Για μία ακόμη φόρα παίρνουμε τον ρόλο του Link, ενός μικρού αγοριού που μένει μαζί με τον θείο του κοντά στο κάστρο της Hyrule. Η περιπέτεια ξεκινάει μετά από ένα μήνυμα-όνειρο που μας στέλνει η πριγκίπισσα Zelda καθώς μας παρακαλεί να την σώσουμε από το μπουντρούμι που είναι φυλακισμένη. Αργότερα, αφού σώσουμε την πριγκίπισσα μαθαίνουμε πως ένας μάγος, o Agahnim, έχει σφετεριστεί τον θρόνο και προσπαθεί να αναστήσει τον σκοτεινό μάγο Ganon που πριν από πολλά χρόνια οι επτά σοφοί του βασιλείου της Hyrule είχαν φυλακίσει στον σκοτεινό βασίλειο. Από εκεί και πέρα ο Link αποφασίζει να βάλει ένα τέλος στα σχέδια του σφετεριστή και ξεκινάει το μεγάλο του ταξίδι μέσα από το σκοτείνο βασίλειο για να σώσει τους εφτά σοφούς και να βρει το Master Sword, το μοναδικό όπλο που μπορεί να τον βοηθήσει στην μάχη ενάντια στον Ganon και τον Agahnim.
Η Nintendo, με μπροστάρη της για μία ακόμα φορά τον Shigeru Miyamoto και την ομάδα του, κυκλοφόρησε έναν πολύ ποιοτικό τίτλο. Τo Legend of Zelda: A Link to the Past έχει καταπληκτικό σενάριο, επικά boss fights, ατελείωτα dungeons και αξέχαστους γρίφους. Προσθέτοντας στα παραπάνω τα πολύ προσεγμένα γραφικά και την τρομερή μουσική που έχει συνθεθεί από τον Koji Kondo,μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί το A Link to the Past ήταν το καλύτερο παιχνίδι για μία από τις καλύτερες κονσόλες του κόσμου.
Επόμενο Best Of
Αυτά ήταν τα 10 καλύτερα SNES games. Η επιλογή έγινε με βάση τις δικές σας ψήφους στο Forum και την γνώμη των συντακτών του GameWorld. Για εσάς ποιος είναι ο καλύτερος τίτλος του SNES; Περιμένουμε τις απόψεις σας στα σχόλια! Κάθε Top 10 που διαβάζετε προκύπτει μετά από ψηφοφορία αναγνωστών και συντακτών που διεξάγεται πάντοτε μέσω του forum.
Το επόμενο Top 10 θα αφορά τα 10 καλύτερα Racing games όλων των εποχών.
Μπείτε στο forum topic της στήλης Best Of και ψηφίστε το αγαπημένο σας!
Comments
Αν δεν έχετε SNES τότε κατεβάστε τον SNES9x emulator και ROMS από το PlanetEmu.net . Αξίζει.
Αριστούργημα... Και το κατέστρεψαν με το Crono Cross καταστρέφοντας την σειρά που θα μπορούσε να συναγωνιστεί τα final fantasy...
Πετύχατε 9/10 παιχνίδια που είχα στο Super Nintendo εκτός του Killer Instinct.
Earthbound και Breath of Fire II θα πρόσθετα έχοντας την καρδιά του λάτρη των RPG.
Υγ. Earthbound - Το πρώτο game που ήθελες τρελό farm για να βρεις αντικείμενα - Το όπλο του Poo που έπεφτε με 1/256 chances... Άλλες εποχές...
Υγ 2. 2015 update. Θέλετε ένα όπλο που να σκοτώνει, να μαγειρεύει, να πλένει, να καθαρίζει; Εισάγετε την πιστωτική του μπαμπά...
και για μενα πιο ψηλα το donkey kong country καθως το θεωρω μαζι με τον μουστακαλη υδραυλικο τις ναυαρχιδες της συγκεκριμενης κονσολας
μας θυμισατε παντως ωραιες εποχες
ηταν η πρωτη μου κονσολα το SNES,αξεχαστα εκανε 92000 δραχμες και το πρωτο μου παιχνιδι ηταν το PUSHOVER με 100 επιπεδα οπου ηταν γριφοι με τουβλακια που επρεπε να τα βαλεις στη σωστη σειρα
να πω επισης οτι αγαπημενο μου παιχνιδι ηταν και παραμενει ακομα καθως το εχω τερματισει 4-5 φορες το Donkey Kong Country 3
Συμφωνω και με τα υπολοιπα του Top 10 και σιγουρα το SNES εχει πολλους τιτλους που αξιζει καποιος να ασχοληθει με καποιον emulator και σιγουρα δε θα μεινει παραπονεμενος :)
Legend of Zelda: A link to the Past και το
Super Mario World (το χα κάψει)